ГЛАС ИСТОКА (GLAS ISTOKA)

часопис за књижевност, умјетност, науку и друштвени живот

ИНТЕРВЈУ: МИЛАН НЕНАДИЋ

glasistoka | 07 Februar, 2011 23:15


 
ПЕСНИК ЈЕ САМО СРЦЕ ОПШТЕГ ОЧАЈА

            ГЛАС ИСТОКА: Господине Ненадићу, част нам је да у првом броју часописа ''Глас истока'' кренемо од Вас, када је књижевник и књижевност у питању.
Гдје је и шта је књижевник данас?
             НЕНАДИЋ: Где би књижевник био осим у својој кожи, у свом времену и у својој бескрајној самоћи. Он је помешан с речима, окружен зидовима, растрзан, немиран и, нажалост, немоћан. А на другој страни, он своје име из часне намере али и егоизма, урезује у челичне зидове века. Онда се не чудим што се увек говорило кад писац умре – куд баш данас, зашто није бар један дан раније. Али, несрећа песничког стварања припада појединцу као што радост читања припада читаоцима. Ма колико да манипулише прошлошћу или прониче у будућност, песник је само срце општег очаја, он је садашњост и непоткупљив барометар терора отуђене свемоћи. Уз све бескрајне могућности језика, он ипак не може да надрасте машту тираније, заправо оних који је оличавају. У том судару има и песничког лукавства или кетманства: да се некако речју, стихом, духом заскочи последњи час, у крајњој инстанци – тренутак смрти, да се избегне извесност, надмудри неумитност суђеног краја.
           ГЛАС ИСТОКА: Пјесници, макар никоме не требали, носе један велики свијетлећи упитник који тражи одговор шта смо, ко смо и куда идемо…?
              НЕНАДИЋ: Ко смо, шта смо, куда идемо – то су питања која су упућена сваком уметнику, песнику у првом реду. Нека оптужују песнике колико год хоће, али је белодано да је управо песник „шиљак жртвован у маси“ или онај врх на који несрећа слета. А речи, сам језик је песниково једино оружје. Имате безброј примера. Само се мајсторима речи могло догодити да им буде суђено и да буду осуђени зато што су ухваћени у истини, као што имате безброј ослобађајућих пресуда за оне који су ухваћени у лажи, лоповлуку и издаји. Помињем само случај Ђуре Јакшића, Петра Кочића, у новије време Ђуре Дамјановића или Гојка Ђога. С пером у руци стекли су себи „у роду глас“, али су били на удару оних који су имали узде власти у рукама. Није ли несрећни Јакшић, при крају, и сам јекнуо: „Доста је славе! Веран је био народу свом.“
 
           ГЛАС ИСТОКА: Треба ли вјеровати пјесницима ''као јединим лажљивцима који говоре истину''?
          НЕНАДИЋ: Ово што ћу рећи наслања се на претходно размишљања о тим светионицима људског духа који су ухваћени у истини. Наиме, нема потреснијег и тачнијег мишљења о Петру Кочићу од оног које је записао Иво Андрић: „Петар Кочић ће остати као пример писца који је на најкраћи, најјаснији и најбољи могући начин успео да саопшти оно што је имао да каже људима свога  језика.“ А мени из главе не излази једна сцена из Кочићевог дела када некакав аустријски ћата једног Кочићевог јунака, Крајишника, уверава у љубав светле царевине за Србе у Босни, а овај у то не верује, па кад га исти Аустријанац пита по чему он то зна да их Аустрија не воли, он му, стављајући руку на срце, каже: „Знам ја 'вамо по нечему.“ У том контексту, помињем и сведочење Добрице Ћосића када се са Ивом Андрићем враћао из Сарајева у Београд седамтесетих година. Тек кад су прешли Дрину, Андрић је, из дугог ћутања, рекао како се реализује Калајев сан о Босни и додао: „Дабогда моја нога више никада у Босну не крочила.“ Људи који виде даље, они осећају дубље и пате до у дно свога бића. Да ли им треба веровати? Народ им верује и народ зна, али политичари, ако и знају, држе се онога што се брсти.
     ГЛАС ИСТОКА: Али, што би рекао Бранко Миљковић, ''како у дебело ухо забости нежну реч''?
         НЕНАДИЋ: Многи су то знали и пре Миљковића. Знао је то и Мајаковски док је певао о конференцијашима. Погледајте парламент било које савремене демократске државе, поготово парламенте такозваних транзиционих држава, да наш српски парламент не помињемо. Што би рекао превејани и свим бојама намазани Никола Пашић: „Закони су за противници.“ У те картушине се може умотати свакојака подлост и лоповлук и, када прође кроз скупштинске клупе, добија право јавности. Тај перпетуум мобиле је свемоћан, то је хохштаплерска вожња у леру, то је поховање јаја на око.
     ГЛАС ИСТОКА: Задојени националном романтиком, и суровом збиљом, пјесници су се подијелили, умножили до бесмисла…?
           НЕНАДИЋ: Сурова или окрутна збиља увек је постојала. У нашем српском случају, ми друге стварности и немамо. Некада су се књижевни теоретичари и историчари, вођени најбољим намерама, заносили писањем књига и справљањем антологија о српској предратној, ратној и послератној поезији. А шта показују векови на Балкану? Историја лепо каже – тога нема. У нашој поезији постоје само песници, ја ту  не видим ни предратних, ни ратних ни послератних. Све су то међуратни песници. А то што помињете подељености и намноженост до бесмисла, последица је нечег другог. Наиме, манипулације. Најлакше је од Друштва књижевника направити неколика друштванца. У слуђеној води, лакше се лови и лакше тиранише, ту је најсрећнија штука и сваки други предатор. Однос наше владајуће елите према ствараоцима је као мој однос према новчаници од сто евра. Јесам ли је уситнио, ја је кући не доносим. Да донесем и више, то није она новчаница која ми је поверена. Срби се поносе својим дародавцима и задужбинарима из прошлости. Ови данас су једноставно задужинари. Народ им поверио државне печате, а они право пут под ноге по зајам по белом свету. Зна се од кога, само да би лакше пливали у својој незајажљивости и спискали и ово што је остало. Може им се.
        ГЛАС ИСТОКА: Поезија данас, да би скренула пажњу на себе, нема медија, јер је тај простор заузео интернет. Је ли на тај начин чуло милости атрофирало, а дух интиме сувишан?
           НЕНАДИЋ: Да речем нешто о тој умножености и презасићености до бесмисла, али да не дирам у интернет и тријумф техничке интелигенције. По мом разумевању ствари, проблем је на другом месту. А то је потирање индивидуалности, брисање разлика, губљење идентитета. Бивао сам на међународним скуповима где су неки преводиоци на енглески, немачки, шпански, руски или било који језик тврдили да им је за превођење стотинак песама неког песника довољно месец дана. Шта то значи? То не значи да песника нема. Али значи да су од Вашингтона до Токија налик један другоме као јаје јајету. Опет, не верујем у глобализам и мултикултуралност. Ако је могуће превести речи, није могуће превести идентитет. То тврдим и из личног искуства. Поготово у поезији, дословност не значи ништа. Зашто? Поезија је од језика, језик је стожер идентитета. Ако и преведете све речи једне песме, нисте превели ону тишину између речи по којима једна песма сведочи о бићу једног национа. Када сам у мој српски језик ухватио песму „Молитва једног Дачанина“, коју је написао Михаи Еминеску, било ми је жао што песник није жив, а ја толико богат да је купим. Уосталом, Емил Сиоран је за ту песму рекао да је највећа родољубива песма на румунском језику. А морам да додам и ово: Михаи Еминеску је ту песму испевао у даху, а мени је требало море мастила и небо хартије да је посрбим. Шта онда мислити о савременој светској поезији? Ако за њу мање времена треба преводиоцу него ствараоцу. Или, шта рећи о човеку који је превео Хегелову „Естетику“ за три године и каже самоуверено да зна Хегела, а уопште се не досећа колико је деценија провео Хегел пишући ту исту „Естетику“. И није ту реч о атрофији милости, колико о казни која је пала на глобално село: ко има јаја, чекић и орахе – тај туца. Спас, иронично, долази управо од највећег тиранина, а то је технологија. Умреће, стопиће се многи народи, али њихови језици неће умрети, биће чиповани и похрањени за памћење. Роб којем је има господин Робот читаће наглас будућем господину Робовласнику. Баш као што је роб филозоф у Хелади својим духом и знањем хранио власника или у Риму мецену тиранина. Чињеница је да само душа човекова неће моћи да буде похрањена, мада се поставља питање сигурности и најскривеније људске мисли. 
           ГЛАС ИСТОКА: Али, без обзира на све, поезија потиче будност у човјеку: она је била и постала будница, зарудак онога што ће се десити?
          НЕНАДИЋ: Поезија није дала и неће дати да се угаси ватра на огњишту. Из искуства знам да у најпресуднијем тренутку нешто значи песничка реч. Ако ни због чега другог, значи због тога што се увек због речи могла изгубити глава. Због песничке речи. Да, због ње. Само подсећам на Андрићеву опомену да би наши и сви отуђени властодржци, углавном тирани а вазали, упаковани у листер одела демократије, требало да пажљивије читају песничке опомене савременика, тако би најлакше схватили шта им мисли народ и шта им је чинити.
       ГЛАС ИСТОКА: Ви сте сав живот посветили писању. Када би се поново родили, да ли бисте одабрали исто?
          НЕНАДИЋ: Из свог садашњег положаја, лако ми је рећи – одабрао бих исто. Али, колико је било ноћи пуних сумње, двоумица, стоумица. Могуће је да сам рано одабрао нерад, неодговорност, небригу, непоштовање ауторитета, а све време чупао косу и сиктао над неколико речи које неће да се сврстају у стих какав желим. Нисам вриштао, али сам се хватао за главу, безнадежно. Неће, па неће. Не иде, мајко моја. А онда се сећао Вука – не да се, ама ће се дати. У том су пролазили сати и године, читао сам књиге, испијао чаше, и певао, заправо јаукао.
ГЛАС ИСТОКА: Рат је био велика варка. Народу је донио свето сиромаштво и украдену будућност, а другима фабрике, хотеле, раскош…? Сви осим Срба су добили државу…?
           НЕНАДИЋ: Неком рат, а некоме брат. Шта је рат био осим пљачка и отимачина. То је у људском гену. Ген зла, или гени смрти, или ликантропија. Или, како за Балкан примећује Андрић – на малом простору живе народи који се мрзе. А толико је крви проливено да се чини да ти народи и не знају ништа друго него да једни другима смишљају и наносе зло. Испод танке скраме љубави, леже слојеви ендемске мржње. То је карактер и последњег рата на овим просторима. Није тешко бити пророк у нашој крвавој сутјесци. Ако је Мирча Елијаде могао да каже да се на његову генерацију попишао прошли век, Срби имају право да је прошли век за њих био век крволок. Кад почне да се смирује крвави талас, логично је да на њему пливају окрвављена говна и балвани, који, чим изађу на обалу и отресу са себе фекалије, почну да стављају златне навлаке на зубе кољаче, да деле невине осмехе, да говоре о поштењу и преузимају полуге власти. А никад другачије није ни било. То што Срби нису добили државу и није њихова кривица и грех. Наша историја је историја поносног народа. У оба светска рата нисмо окаљали образ, ни остали без части. То неким силницима није одговарало. Требало нас је вратити назад, сврстати међу фашисте и одржати нам лекцију. Своју државу су добили сви они који су имали батаљоне послане раме уз раме с Хитлером да ломе кичму Совјетској Русији. НАТО пакт је бомбардовао Србију, привео је познанију права да би славодобитно могао да шири руке у загрљај, пошто нам је ампутирао толике крајине и Косово. Само ми једно није јасно: да је неко силовао моју ћерку, а онда тај неко закуцао на врата да јој изјави љубав и понуди брак – какав бих отац био ако бих и ја раширио руке у загрљај. Колико знам, у свим друштвима – силовање је злочин. Али, злочинци су знали за наше „лако ћемо“ јер брзо заборављамо. То је знала и Мадлен Олбрајт. Чудна је игра започета на Балкану, Европа је дигла руке од себе. Престарела девојка се силом угурала у фармерице, али шта ће бити кад почне да  пуца по шавовима и почне из њих да цури оцвало месо. Не зна нико. Осим неколико врсних светских интелектуалаца који су били на нашој спрској страни, ја овде подсећам на изјаву Жака Ширака који је окарактерисао Србе као људе без правде и права или Џоа Бајдена који је десет година пре него што је дочекан у Београду на путу за своју државу Косово, изјавио да Србију и Србе треба сместити у логор, и то онај нацистичког типа. У набрајању бисмо далеко отишли, па ћемо и да престанемо. Само бих да додам да сам човек само по томе што не заборављам, али нисам Бог да бих могао да опростим. 
ГЛАС ИСТОКА: Босна, као Ваша биша држава је постала земља из које су отишли многи прогресивни људи, а само ријетки су остали. Да ли претпостављате како се они осјећају…?
           НЕНАДИЋ: Да, давно сам отишао из Босне. Да се разумемо, ја сам Србин из Босне. У Србију верујем, као што Србија верује у Русију. Међутим, Босна је прошла у мени, бар она моја Босна, Крајина коју волим и коју никада не сумњам. Не верујем да је моја љубав за Босну другачија или мања од љубави оних који су тамо остали. Мој осећај за Босну је као и њихов, уз напомену да је одстојање прочистило нека осећања. И сам Ћопић је рекао да се неке ствари јаче осећају и боље виде са одстојања.
         ГЛАС ИСТОКА: Поезија је немоћна да промијени свијет, али она му даје опстојеће, унутрашње димензије…?
            НЕНАДИЋ: Да се разумемо: мене је живот изврсним чудима научио. Рано сам, још у Сарајеву пре четрдесет година, прозрео и презрео неке игре, да речем политичке игре, намештања и калкулације. Тада сам и сазнао за Черчилово схватање политике и политичара. Он је рекао да је политика округла соба и да њом може да се бави неко ко уме у тој соби да прихвати у ћошак. Схватио сам да то није за мене. Имате, и међу ствараоцима, различите личности па самим тим и различите односе према политици и политичарима. Два су посве супротна става у случају Набокова и Орвела. Док је Набоков децидирано одбио сваки помен политике и њеног мешања у његове књижевне послове, јер га политика уопште не занима, дотле је Орвел тврдио да је све написао имајући политику и политичаре на уму. Између та два опречна става може да стане све оно што људска јединка ради, па и писац. Једино што бих могао да додам јесте да су две покретачке снаге неминовне. А функционишу као једна. То је хлеб и слобода. Увек делају као једно. Нема успешне политике без хлеба и слободе. И наши властодршци би то морали да знају. Народ је чудна река, и морали би да предвиде кад ће се излити из корита. Данас, у Србији, на власти је чудна коалициона братија. Њима није циљ добробит народа, него гола власт. Још се није десило да је изашла на добро она владајућа гарнитура којој није потребан народ осим да га кињи и дере до голе коже. Шта народ има од речи политичара који каже да је „покренуо иницијативу“. Боље би му било да је оставио људе на послу и покренуо производну траку. По свим правилима, и људским и божанским, ако не функционишу судство, здравство, школство, војска, полиција само по себи се намеће питање постојања такве државе. Одох предалеко. Али, то су само моја некаква бунцања на јави и некакве слутње, „а слутити још једино знам“ – Дис. Уосталом, не бих ја могао да будем икебана у излогу некакве политичке странке, нити сам икад осећао живу жељу да некаквом незајажљивом и жедном власти дувам у једра.
ГЛАС ИСТОКА: Већина данашњих писаца пише само оно што политичари мисле, а ријетки су они који су потпуно незаинтересовани за политику. Ви спадате у ову другу врсту. Слажете ли се да је исправна политика живљења не бити у политици?
         НЕНАДИЋ: Добра је синтагма – оставштина за будућност. Човек се самим својим животом, чињењем или нечињењем, пројектује у будућност. Само постојање је улог у нешто што ће доћи. Томе нас учи и Свето Писмо, жањеш што си посејао. Ја за ово наше стање имам формулу сличну Нероновој: видим шта је добро и то одобравам, али нам иза овога што чинимо сада, следује још горе.
        ГЛАС ИСТОКА: Нестало је великих издавача. Писци се јављају као извори пишталице, послије великих киша. Институција рецензије не постоји. Могу ли писци, при тим и таквим односима, очекивати националне пензије?
         НЕНАДИЋ: То са издавачима и књижарима, то са институцијом рецензије, одувек је било чудно врзино коло. Ја сам имао срећу да су ми књиге излазиле код значајних издавача. Ма какви да су, издавачи ће увек постојати. А рецензената ће бити још више, поготово апологета. Феномен националне пензије за уметнике нису измислили уметници. Они су путници на своју одговорност. Та симболична награда опет долази из скутова политике као врста лилихипа којим се ућуткује незадовољно дете. И то што се уметницима даје, само је зрнце у односу на дарове самих стваралаца. Ко се данас још сећа имена партијског секретара Савеза књижевника Југославије у години кад је Иво Андрић добио Нобелову награду!
  ГЛАС ИСТОКА: Који је Ваш свијетлећи упитник на који тражите одговор?
  НЕНАДИЋ: То су ускличник и упитник, један до другога. Дакле – знак чуђења.
                                                                                                        
                                                                                                  Недељко Жугић


    О ПИСЦУ

      Милан Ненадић је рођен 30. септембра 1947. године у Грковцима, код (Босанског) Грахова. Студирао је југословенске књижевности и савремени српскохрватски језик на Филозофском факултету у Сарајеву. Од 1974. године је у Београду, од 1984. у Зрењанину, а од 1998. у Новом Саду. Осим поезије пише књижевну критику, есеје и преводи.
     Објавио је књиге песама: ''Стефанос'', ''Нови Стефанос'', ''Општи одар'', ''Усамљена историја'', ''Осветна маска'', ''Песме'', ''Књига четвоприце'', ''Општи одар и друге песме'', ''Вриснула је мајка'' (песме са Илеаном Урсу), ''Почињем да бирам'', ''Изабране песме'' (избор и предговор Никола Кољевић), ''Дрхтање у води'', ''Венац за Гаврила'', ''Уточиште'', ''Венац за Гаврила (библиофилско издање), ''Угрушак'', ''Општи одар и нове песме'', ''Суви печат'', ''Ноћна слика'', ''Дивљи Бог Балкана''.
      Добитник је Печата вароши сремскокарловачке, ''Дучићеве награде'', награде Удружења Књижевника Србије, ''Милан Ракић'', почасне награде БИГЗ-а,  награде Универзитетске ријечи за књигу године,  ''Змајеве награде'', ''Кочићевог пера'', награде ''Бранко Ћопић'', Српске академије наука и умјетности за препев поезије Михаја Еминескуа на српски, годишње награде Савеза књижевника, награде ''Лаза Костић'', ''Кондира Косовске девојке'', ''Милице Стојадиновић Српкиње'', ''Видовданских пјесничких сусрета'' и повеље ''Пјесник свједок времена''.
Живи у Новом Саду.            

УСКОЧКА ПЕСМА
 
Све чешће сте у мојим ранама
Крајишници – о, ваша страхота!
Мене носи божанска помама,
Зла судбина вашега живота.

У детињству нисам много знао,
А немир је био много већи – 
Несвесно сам на вас подсећао
И хтео се баш тога одрећи.

Сад зрачите као драге гатке,
Као вино и хлеб свакодневни,
Ваше муке – о, како су слатке,
Како светле и пристају мени.

Прве речи које изговарам
Саздане су од вашега лика.
Ја не градим, ја звучно разарам,
Ја сам ропац после вашег крика.

Вас ће бити и над мојим гробом,
Вас ће бити кад ми звезде зађу,
Кад, напокон, расчистим са собом – 
По вама ће моћи да ме нађу.


ПОЛА КАПИ РОСЕ
 
На ивици жутој зеленога листа,
Пола капи росе сувим златом блиста.

У  то пола капи све је живо стало,
У њој јасно видим и мог бића мало

Кроз пола драгуља којег сјај одаје,
Пратим моје снажне, складне завеслаје

Што за ток не маре, као ни за реку,
И што, уз матицу, моћну воду секу...

Расањен се тргнем, прожежен до бола,
Што кап није цела, што је капи пола,

Што због тежег дела, виши закон склада!,
Цела кап, са листа, почиње да пада.
                                         Нови Сад 2002.

РЕДНА ЧАША
-  Александру Секулићу - 
I
Ја сам уклет витез Итала Калвина
Којем пустом земљом лута половина
Жељна да се нађе с другом половином
Без наде да икад постане целином.
Док пенуша душа – оно зрно части,
Пуна митског сјаја, прве искре страсти –
Дотле моје срце, дивљи део мене,
Не зна шта са собом, где би да се дене:
У сам вулкан сунца, у мртву лаву раке,
У вечиту поноћ уз космичке зраке,
У пепео земље или флуид творца,
У мајчину сузу, у кажипрст оца –
Или да, предвојен, пред распећем стојим
Захвалан што такав, уопште, постојим
Чудећи се шта сам, ко сам, где сам био,
Уз вапај – што си ме, оче, оставио.
II
Од чаше кукуте у руци Сократа
Или редне чаше иза рајских врата
Која је колала гетсиманском баштом
Да је и син Бога, збуњен људском драмом,
Преклињао да га мимиође пламом –
Та чаша се не да поредити с маштом
Која је сасута у два моја крста
-  А њима припада тужна српска врста -
Тек, није ми тежак крст који ме чека
Ни овај на мени који, за свог века,
Носим као казну, ко зна, као срећу
Од које побећи не могу и нећу.
Само да не вапим путем до Голготе:
Што си тако саздан бесмртни животе
Препун чуда шта сам, ко сам, где сам био
Уз вапај – што си ме, оче, оставио.
                                                     Нови Сад, 2009.


СРПСКА НЕЈАЧ
 
Сине милог Бога
Био си пред хајком –
Шта ти вреди живот
Мерен сребрњаком;

Да је ову нејач
Којој млечњак ниче
Некако извући
Из данашње приче;

Завири у прошлост
(питај видовњака!),
Тешко ће стасати
До зуба умњака

Камоли до свадбе,
До заносних мома,
До нове колевке
И до новог дома;

Нас добре комшије,
Нас рођена браћа
(уграби ли згоду!)
Сложно гурну под лед,
Отисну низ воду.

                      Нови Сад, о Божићу 2005.

Komentari

yGN ul hsIDyEp

Georgealolf | 17/06/2020, 01:17

lesbian dike gets fuck [url=https://lesbianwebcams00.fun]mom and daughter lesbian sex captions [/url] soccer mom goes lesbian.

YcP VR YMOaqsg

Aaronbop | 17/06/2020, 02:35

college students have orgy in dorm room [url=https://collegewebcams00.store]naked college football male jocks suck cock [/url] amature college girls porn.
college girls in bikinis sex [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] hottest nude college girls ever photos.
best looking asian pussies [url=https://asianwebcams00.website]asian anal creampie gif [/url] dina indian teen porn.
milf with big ass [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] 50 plus latina milf.
busty milf in bra [url=https://milfwebcams00.casa]milf oral creampie .gif [/url] milf and teen lesbian videos.

ofX ak eWghhuM

Georgealolf | 17/06/2020, 02:35

teen lesbian in the hot tub xxx porn [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] lesbian fucks bbc porn.

hwd Qr DvTHwed

Georgealolf | 17/06/2020, 03:55

huge breasts mature sex [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] mature amuteur xxx retro movies.

Mfc WG dMVpahu

Aaronbop | 17/06/2020, 03:56

free lesbian porn web sites [url=https://lesbianwebcams01.fun]sara luvv the crack ass in the lesbian nude [/url] hardcore lesbian tribbing porn.
lesbian pussy play with dirty talk [url=https://lesbianwebcams00.fun]oily asian lesbian anal finger [/url] busty milfs try lesbian pussy grinding clips first tine.
amateur nude women at home [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] sexy amateur milf cum.
college lesbians first timers boob sucking [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] young college redhead gets fucked hard.
japanese milf bath massage [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] busty blonde milf webcam.

dbC jW bsqLHQH

Aaronbop | 17/06/2020, 05:17

hot tiny tight black ass [url=https://blackwebcams00.pw]black girls asses on tumblr [/url] asian hawaiian and black pussy.
45 year old fucking sexy asian milf [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] sandy big boobs milf.
tinder milf porn videos [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] nude petite freckled mature milfs.
sucking my black friend cock while he sleeps [url=https://blackwebcams00.icu]big black wet asses 14 [/url] gay mississippi blacks porn videos.
tumblr milf sex video [url=https://milfwebcams00.club]hot amateur milf fuck [/url] sexy curvy bbw milfs in lingerie pics.

Lzh Sp ScRaXxz

Georgealolf | 17/06/2020, 05:17

THAI BABE WITH PIERCED PUSSY FUCKED [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] free korean porn sites.

eWA tT EpEzjNu

Georgealolf | 17/06/2020, 06:38

asian tits and ass cumshot [url=https://asianwebcams00.website]asian naked pic galleries [/url] japanese teen fuck young.

vGi qX uZNztvm

Aaronbop | 17/06/2020, 06:38

bbw anal cum inside mature [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] sara james mature porn vids.
ccon coon ass black folks [url=https://blackwebcams00.pw]ebony amateur tag team porn [/url] close up black girls pussy cum gifs.
mature squirt femdom strapon [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] curvy mature butt spread.
skyrim naked mages at college [url=https://collegewebcams00.site]college ebony sex tube [/url] girl wat hes college friend yake vlack cock.
tumblr amateur milf sex video [url=https://milfwebcams00.casa]big tits blonde milf [/url] amateur milf swallows car blowjob porn.

Mcx pk aehVSLQ

Georgealolf | 17/06/2020, 09:22

mature swallow porn tube [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] mature lady deep throat blowjob.

kUA yL gOtxFiY

Aaronbop | 17/06/2020, 09:22

black bitchs fisting anal and squirting [url=https://blackwebcams00.pw]upclose hard pussy fuck in black and.white.gif [/url] some black old and young pussy.
college roommate stories xxx [url=https://collegewebcams00.store]leaked college sex tapes [/url] college girl upskirts photos.
mexican sex black men [url=https://blackwebcams00.icu]nude petite ebony babes spreading [/url] vintage black shemales anal videos.
amateur shy lesbian surprise fuck [url=https://lesbianwebcams01.fun]hot and mean lesbian porn [/url] wild lesbian porn movie.
nude drunk teen sleep [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] russian teen fucks first black cock.

IBR Nn EktvUSp

Georgealolf | 17/06/2020, 10:45

redfitg college girls anal [url=https://collegewebcams00.site]college girls like to fuck [/url] naked ambition at college.

SdQ Sr ZdHsLsz

Georgealolf | 17/06/2020, 12:08

most extreme creampie japanese porn [url=https://asianwebcams00.website]best asian sex video [/url] supernatural dean asian cartoon porn.

XBr sz vzWEDVO

Aaronbop | 17/06/2020, 12:09

select newest asian porn [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] asian fuck hard dirty talking.
nude lesbians humping each othrt [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] black and white lesbians have sex.
college flash pussy campus [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] voyeur college sex amateur.
free petite extremely wet black pussy [url=https://blackwebcams00.icu]naked old black men [/url] bodacious black actresses porn.
girls sexy pussy african girls [url=https://blackwebcams00.icu]white top black bottom gay porn [/url] gay black men 4 white men sex.

lQt ZT HlgOlzv

Aaronbop | 17/06/2020, 13:32

amateur wife begs for a lesbian strapon [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian homemade mature sex tapes.
amateur sex girl on girl tumblr [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] amateur mature reverse cowgirl gif.
lesbian ass smothing porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] security check lesbian porn.
lesbian force rapes college student [url=https://collegewebcams00.site]indian college girl fucking [/url] gang bang college amateur.
amateur lesbian teen stikam [url=https://lesbianwebcams01.fun]chubby lesbian teen tube [/url] free black lesbian milf.

xjt aO tnuqPKv

Georgealolf | 17/06/2020, 13:32

nude ebony lesbian women videos [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] black rose bride porn.

PaL cZ fTdZZoK

MatthewShoor | 17/06/2020, 15:01

college girl teen tits [url=https://collegewebcams00.store]college girlsurprise birthday porn video [/url] college slut reddit sex.

lKA rq wiApEIr

JosephRem | 17/06/2020, 17:15

nude candid ebony teen [url=https://blackwebcams00.pw]young black girl naked [/url] black girl lips pussy in the pant.
black anal attack gangbang [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] black on blondes porn.
straight teen talked into first time lesbian experience tube [url=https://lesbianwebcams00.fun]dirty anal licking teen lesbians [/url] free discreet lesbian dating.
white men fucking teen escorts [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] arab teen porn tubes.
chinese laundry jensen nude [url=https://asianwebcams00.website]shaved asian pussy tumblr [/url] chinese sexy teen fuck.

njQ Ty wyFqenN

MatthewShoor | 17/06/2020, 17:56

big tit milf nude spread [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] shaved milf wife creampies.

PsZ GP MUGonvF

JosephRem | 17/06/2020, 18:41

ebony milf shaking pulsating [url=https://milfwebcams00.club]naked milf bikini galleries [/url] hairy milf close up.
milf fucks young college boy on the couch [url=https://collegewebcams00.store]pictures naked college girls [/url] amateur college gorl gangbanged.
milf nude slim tiny tits [url=https://milfwebcams00.club]asian milf big boobs [/url] sex with young milf threesome.
college bitches showing up xxx [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] tumblr hairy college jock.
college game day blowjob [url=https://collegewebcams00.store]college sex hidden cams [/url] naked college girl cam.

NHQ oC skmTbYl

MatthewShoor | 17/06/2020, 21:08

black pussy hunter porn dvd [url=https://blackwebcams00.pw]black teenage girl ride dick sex tube [/url] white woman 2 black guys porn.

xPf Oe NWqxTaR

JosephRem | 17/06/2020, 22:20

indian cute college girls hardcore xxx [url=https://collegewebcams00.store]college dorm xxx orgys [/url] fat college sluts gif.
college girls porn game walkthrough [url=https://collegewebcams00.store]college girl nude gif [/url] great tits amateur college.
nude lesbian deep finger inside [url=https://lesbianwebcams01.fun]asian lesbian rapist sex videos [/url] teen lesbian eats plumper pussy.
indian beautiful girl undressing sex tube [url=https://asianwebcams00.website]japanese nude bottomless amateur [/url] asian wife white husband sex.
amateur black teen first dp [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur ebony lesbian tube [/url] amateur with fuzzy pussy.

mWh GH abEnFOW

MatthewShoor | 17/06/2020, 22:42

moaning orgasms of hot lesbians zafira raidgator [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] lesbian pantyhose sex feet.

OUa bh FIXEqfb

JosephRem | 17/06/2020, 23:55

college rules amys perfect ass and tits [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] couple sex 18 hot body college.
jav amateur atomi creampie [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur mature redhead anal [/url] amateur young twink tumblr.
dante mature porn actor [url=https://maturewebcams00.club]mature woman fucks boy [/url] ass on ass tube mature.
milf big cock anal videos [url=https://milfwebcams00.club]milf fucking for money [/url] chubby milf handjob com.
milf want wet pussy [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf hairy pussy pics.

ydP ar gqFwKbY

MatthewShoor | 18/06/2020, 00:14

naked blonde milf gifs [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] mexico milf loves young cock.

Lfp XA qidDMyf

JosephRem | 18/06/2020, 01:27

sexy panties nude lesbian wallpaper hd [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] wife gets a lesbian massage.
breasty young old lesbian sex tube [url=https://lesbianwebcams01.fun]hairy lesbians having sex [/url] lesbian ass lovers videos.
beautiful ass milf amateur [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] real amateur first time swingers videos.
most beautiful amateur pussy [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] intimate couple nude amateur.
slim college big boobs riding cock [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] a roomful of naked college girls.

hci OL bhcnAaJ

MatthewShoor | 18/06/2020, 01:49

chloe lamb amateur sex [url=https://amateurwebcams00.xyz]homemade amateur big tit russian pounded [/url] amateur 10 men anal gangbang.

Fda UY HVkvPXL

JosephRem | 18/06/2020, 03:02

lesbian porn stars that are actually lesbian [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] little people lesbian porn.
amateur bbc fucking ebony ex baby momma [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur forest fuck and cum.
indian family secrets chapter 2 read sexs tireso [url=https://asianwebcams00.website]mature indian pussy pics [/url] korean twinks sex tumblr.
nija college girlz porn [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] best college asses by pooll.
real homemade college eating pussy [url=https://collegewebcams00.store]college professor fucks girl [/url] college couple gay porn.

xRL Fg TjEBWPq

MatthewShoor | 18/06/2020, 03:23

forced mature neighbor sex [url=https://maturewebcams00.club]beat up mature granny xxx [/url] mature men naked outside.

dUE oK hcjKfTy

JosephRem | 18/06/2020, 04:39

tall japanese great tits cowgirl fucking porn casting [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] asian sex diary phuong.
older brother fucks college stepsister [url=https://collegewebcams00.store]college girls nude selfies [/url] cute bald college pussy.
stepmom fucks sons friend at college [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] college homecoming drunk fucking.
miami lesbian porn [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] teenies lesbians porn.
teen girls dare masturbate [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] teen prostitute porn videos.

QrQ ax PDkImmV

MatthewShoor | 18/06/2020, 04:59

nude blacks beach ca [url=https://blackwebcams00.pw]black anal double penetrated [/url] abigail mac porn black and white vol 4.

EFP jR bQdcGYA

JosephRem | 18/06/2020, 06:20

ebony and whire first hairy lesbian sex [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] teen ametuar lesbian suck tits.
teen with legs spread nude [url=https://teenwebcams00.uno]georgia cream teen porn [/url] naked hairy hispanic teen outdoors.
young white cock in black pussy tumblr [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] ebony lesbian in jail.
mature women ass raped in woods [url=https://maturewebcams00.club]mature amateur porn hd [/url] mature naked thick women.
denice college fuck fest [url=https://collegewebcams00.store]hd video amateur college girl strip [/url] fucking my college therapist.

Ebr KD dSViipz

MatthewShoor | 18/06/2020, 06:35

black milf lesbians tube [url=https://milfwebcams00.club]lesbian milf anal rimming porn [/url] hot kendra lust milf.

IeB hE didaOHc

JosephRem | 18/06/2020, 07:59

nude mature milf tumblr [url=https://milfwebcams00.casa]mompov big natural tits ebony milf [/url] big tits anal milf.
cum on milf ass [url=https://milfwebcams00.casa]2 milfs 1 guy [/url] nude milf in bed.
proper mature women fuck [url=https://maturewebcams00.club]mature and son porn [/url] find mature in my bed porn.
amateur big tits facial [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] chubby and southern amateur redneck teen.
mature wife begs for big cocks [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] naked amateur mature body builders.

mUw xo wfUlgbK

MatthewShoor | 18/06/2020, 08:15

black swinger parties nude [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] black nubian sex cock.

oNN OK GpBZKdv

MatthewShoor | 18/06/2020, 09:56

amateur wife takes first big dick [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] brother fucks sister amateur.

Pzp Ty qlMveTQ

JosephRem | 18/06/2020, 11:21

mature latina gifs nude white guy [url=https://maturewebcams00.club]mature mexican anal porn [/url] sex of mature couples.
lesbian heroine fight porn [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] spy cam girls caught having lesbian sex outdoors.
teen sex moabing the whole house awake [url=https://teenwebcams00.uno]violent teen male porn [/url] sluty teen sissies blowjobs in plaid skirts porn gifs.
brunette masturbating in public college [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] college girl forced sex video.
hot milf yoga pants [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] hot nude amatuer milfs.

kNm zS eiHGowC

MatthewShoor | 18/06/2020, 11:31

black lesbian coming in her mouth [url=https://blackwebcams00.pw]black amateur big booty cum tube [/url] black boobs bondage and torture.

tJO Np bYesBkO

JosephRem | 18/06/2020, 13:01

latina milf pussy spread [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] milf pussy licking videos.
Chinese Nude Model Pictures [url=https://asianwebcams00.website]naked asian women ameture [/url] mature asian amateur porn.
amateur black hair mature nude pics [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] hot amateur latina teen porn.
amateur black ass xxx [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] amateur girls in tight panties.
wet teen girls sex tape [url=https://teenwebcams00.uno]ebony teen amateur with huge tits fucked [/url] bbw teen anal tube.

HTv Ra zEryRvc

MatthewShoor | 18/06/2020, 13:11

black fucking white milf's [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] milf pussy in shorts.

Rhn lZ xJHBWvk

JosephRem | 18/06/2020, 14:39

black porn star with tattoo on her ass [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] rebecca black ass rebecca black.
real amature teen couple fuck and cum [url=https://teenwebcams00.uno]teen male porn with older females [/url] naked teens selfie redhead.
mature blonde takes monster dildo galleries [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] amatuer mature naked at home.
asian 69 porn tube [url=https://asianwebcams00.website]asian lesbian prison porn [/url] mature asian milf pussy upskirt.
lesbian milfs first time anal [url=https://milfwebcams00.club]milf heels pumps sex gif [/url] chubby milf pussy spread.

WaF KG WbQbxVd

MatthewShoor | 18/06/2020, 14:47

mature tits on tumblr [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] amateur mature ebony women masturbating.

BBU Hz MHVqsMX

JosephRem | 18/06/2020, 16:18

amateur ebony anal dildo solo webcams [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] white dude sucking black guy.
bbw tit amateur solo [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur sweet teen bikini [/url] homemade amateur shemale bareback pov.
black girl anal gangbang [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] homemade black up pussy close.
homemade amateur milf orgasm [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur lesbian eating pussy [/url] naked amateur slow dancing.
chubby milf loves big black cock [url=https://milfwebcams00.casa]amateur milf fuck gif [/url] milf mother sex with doter.

wCT Xx tTNNVrU

MatthewShoor | 18/06/2020, 16:25

36 year old asian milf gets creampie [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] hairy bbw milfs fucking pics.

ITR Xj FKLVRkZ

JosephRem | 18/06/2020, 17:57

lesbian bitches gi wild on pussy eating porn [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] lesbian oral sex video.
amateur hard orgasm fuk [url=https://amateurwebcams00.monster]true amateur models naked [/url] amateur couple leaked sex tape full video.
college rules blonde blowjob [url=https://collegewebcams00.site]blowjob contest college rules [/url] sexy stranger fuck snapchat college.
lesbian twins porn gifs [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] peta jensen and maggie lesbian porn.
teen amature on her knees porn [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] semi naked teen sister.

pJh NU iFWUKlw

MatthewShoor | 18/06/2020, 18:03

hot skinny ebony with big tits riding dick [url=https://blackwebcams00.pw]tiny wife takes huge black cock anally verydeep [/url] nude ebony nig tits.

xMo vc QPqNkVV

JosephRem | 18/06/2020, 19:35

milf seduced by lesbians [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf licking young guys asshole.
amateur redhead steph tits pussy [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] homemade amateur wife sucks friend.
free hot black on white gay porn movies [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] huge black insertion porn gifs.
two ebony teen brothers suck bro dick [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] black men sucking big tits.
thick college amateur girls nude compilation [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur women porn photos [/url] stupid amateur milf fuck.

soD rB hMDFcto

JosephRem | 18/06/2020, 21:09

black pussy white creampie deep [url=https://blackwebcams00.pw]bible black anime sex gif [/url] porn black impregnate white.
porn putas colombia amateur [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] redhead amateur sucks cock.
milf amusement park sex [url=https://milfwebcams00.casa]stacked nude milfs tumblr [/url] super hot busty nude milfs on beach.
hairy pussy white milf showing pink [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] japanese grannies milf pictures.
amateur 40 year old woman nude [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur shaved pussy pics [/url] free amateur chubby lesbian taboo incest.

qiT Ul ECnvwAn

MatthewShoor | 18/06/2020, 21:11

over 40 milf gallery [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] small tits blonde milf.

Xcx kP kMPxabp

Thomastuh | 18/06/2020, 22:44

college dudes real lockeroom fucking [url=https://collegewebcams00.store]indian college girls sex videos [/url] college sex in shower room.

Ogd el gzNYbWW

KennethMus | 19/06/2020, 00:15

cum licking lesbians gif [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] mia malkova lesbian outdoors pics and gifs.
redneck wife having sex with a black guy [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] big ass white girl riding black dick.
hot lesbians in a club [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] innocent asian shaved teen lesbian.
high school teen fucks blonde on hidden camwra [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] uk porn teen with dolphin tattoo on belly.
lesbian finds girl along backroom porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]ebony lesbian pussy licking [/url] lesbian sex in hammock.

orQ cc HPaJqfu

Thomastuh | 19/06/2020, 00:17

white stepdaddy fucked my black pussy [url=https://blackwebcams00.icu]sucking a black shemale tubes [/url] hot amateur wife fucks black college guy.

SwD Wf XOwLTWi

KennethMus | 19/06/2020, 01:48

japanese lactatiin porn dvds [url=https://asianwebcams00.website]japanese daughterinlaw fucked by fatherinlaw [/url] asian-american women porn pictures.
black boy fucks sexy latina teen [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] fingering teen pussy porn gif.
backstages white wives suck black mens dicks xnnx [url=https://blackwebcams00.pw]white women black men sex [/url] girlfriend eating pussy while i fuck her black.
amateur shy wife fucking friend cum inside her [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur bbw granny blow [/url] 2 amateur milfs naked.
tgirl teen blonde anal [url=https://teenwebcams00.uno]cute teen nude selfies [/url] fat ass teens brutal fucking gif.

zlt oC WgTRQQX

Thomastuh | 19/06/2020, 01:50

javfor - japanese lesbian family mingling with all ages [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] lesbian foot fuck tumblr.

WRB yD DvKcmSx

Thomastuh | 19/06/2020, 03:24

amateur slow cock tease ruined orgasm [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] drunk amateur slutty girlfriend lingerie.

wtx TA fQiitGl

KennethMus | 19/06/2020, 03:25

amateur wife's ass gets pounded by black dick [url=https://blackwebcams00.icu]black pussy close up masturbation hub [/url] stella cox black cock sex.
free movie nonstop shooting transsexual asian porn [url=https://asianwebcams00.website]japanese cosplay crossdresser fucking [/url] japanese lesbians fucking hard.
teen amateur nipple orgasm [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] amateur chubby wife with a monster white cock.
college girl next door xxx [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] college girl panties porn.
torpedo tits milf nude [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] huge boob milf tittyfuck cumshot.

XnQ Ol TgcpcNG

Thomastuh | 19/06/2020, 06:27

grandma lesbian likes young womenl [url=https://lesbianwebcams00.fun]free hardcore lesbian porn [/url] lesbian incest sex in real life.

GgG Ud PIMjqoN

KennethMus | 19/06/2020, 06:29

teen first lesbian sex homemade [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] zoe parker lesbian porn.
amateur goth lesbian pussy cum [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur teen xxx pics [/url] amateur teen car tits.
black teenis suduced by young lesbian and uses strapon [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] tumblr lesbian teen amateur.
3d sex teen vid [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] tight black teen pussy.
milf pussy fuck gif [url=https://milfwebcams00.casa]nude mature hairy milfs and wives [/url] busty lusty milfs cast.

ZCB pn ARPHehA

KennethMus | 19/06/2020, 08:05

sleeping petite milf licked and fucked [url=https://milfwebcams00.casa]milf like big cock video [/url] hot sexy milf pics.
naked sexy amateur milfs [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] damplips hot girlfriend hot teen milf fake tits.
amateur lesbian fucking .gif [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] japanese lesbian orgasm compilation.
hd sixty plus milfs porn [url=https://milfwebcams00.club]big tit ebony milf [/url] 55 year old horny milfs.
super perfect pretty cute teen hot sex [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] delicious blonde teen sally fucked.

rDQ rX RosJFRt

Thomastuh | 19/06/2020, 08:05

inside japanese love hotel porn [url=https://asianwebcams00.website]asian college girl porn [/url] asian business teen forced fuck.

IzF wK YPsRITK

Thomastuh | 19/06/2020, 09:42

amateur college men porn [url=https://collegewebcams00.site]photos - college guys get naked [/url] ashlee chambers fucks 2 college boys.

agQ US TSficWH

Thomastuh | 19/06/2020, 12:58

mature hairy women and black men milf [url=https://milfwebcams00.casa]nudes of hot milfs [/url] white milf and black girl.

oaS vx gcgZMzU

KennethMus | 19/06/2020, 12:58

lesbian kissing girl neck porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] teen lesbian forces a straight girl.
ebony lesbians cumming complalation [url=https://lesbianwebcams00.fun]natasha nice lesbian porn [/url] mature lesbian anal fingering.
lesbian dominant and submissive porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]taboo mother daughter lesbian nude [/url] black pussy lickin lesbians.
amateur wedding sex video [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] amateur strip nude feet orgasm.
tumblr nsfw amateur milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] big ass milf sex.

xxs Fk rSOKhtE

KennethMus | 19/06/2020, 14:35

teen brazil lesbian hd [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] what's it like to have straight sex with a lesbian.
indian wives love to suck cocks porn videos [url=https://asianwebcams00.website]japanese mom and son watching porn [/url] japanese sex rape video.
big tit latina milf fucking hard [url=https://milfwebcams00.club]sexy blonde milf fuck [/url] milf ass n pussy up close.
amateur milf slut slave creampie orgasm [url=https://milfwebcams00.club]latina mom milf share porn hd [/url] sex with milf brazes.
asian lady boy sex video [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] anal abuse on thai whores.

LFW tt zoeQZud

Thomastuh | 19/06/2020, 14:36

big tit asian bownblouse [url=https://asianwebcams00.website]naked young japanese girls [/url] free sex ass young asian.

kjV uu zTAriDL

Thomastuh | 19/06/2020, 16:15

nude gay black models videos [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] georgeus amateur blonde and black guy.

dIs Hz szAjbJH

KennethMus | 19/06/2020, 16:18

homemade amateur mom suck [url=https://amateurwebcams00.xyz]real amateur tranny porn public [/url] amateur rides huge cock.
teen parole officer porn [url=https://teenwebcams00.uno]teen sex movie clip [/url] big busty naked teen porn star.
college ebony white man [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] free adult college orgys in russia.
ebony amateur party po4n [url=https://blackwebcams00.icu]black cock and white pussy xxx [/url] caught fucking big tits ebony.
real amateur family taboo [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] redneck biker slut homemade amateur.

yHe nV SLgbfKb

Thomastuh | 19/06/2020, 17:58

upskirt milf white panties [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] hot milf cumshot pics.

yMy Ss NFvamZM

Thomastuh | 19/06/2020, 19:38

female cop fucks lesbian stripper [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] lesbian family therapist porn.

bFo Sa XRMctHZ

KennethMus | 19/06/2020, 19:40

miley cyrus lesbian fuck [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian hentai licking pussy.
mature amatuer gays swallowing cum [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] thick ass mature milf office.
60 yr old lesbians have sex [url=https://lesbianwebcams01.fun]mother and daughter blackmail teacher for lesbian sex [/url] lesbian milf loves petite teen pussy.
milf teen lesbian seduction [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] ebony milf with big tits.
gay college submission porn [url=https://collegewebcams00.site]amateur college girls flashing webcam [/url] college babes fucking on cam tumblr.

MwM XX NuBboEq

Thomastuh | 19/06/2020, 21:14

bbw black group sex [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] ebony woman and white man porn.

hzc iE JKnNbCn

KennethMus | 19/06/2020, 21:17

old milf big tits [url=https://milfwebcams00.club]nude milf in lingerie [/url] free japanese wife milf porn.
black african girls with fucking porn [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] ebony teen female masturbation porn.
college girls having fun nude [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] indiana hoosiers college porn.
milf loves pussy tube [url=https://milfwebcams00.casa]black man white milf [/url] amateur hairy milf pics.
nude milf blackmailed by son with captions [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] milf blow jobs big natural tits.

STI zN FpKFQRt

Thomastuh | 19/06/2020, 22:52

beautiful teen nubiles nude selfie [url=https://teenwebcams00.uno]nude teen dick slip pics [/url] tight teen pussy jif.

TWh zo rqqTerP

KennethMus | 19/06/2020, 22:54

asian human piss toilet porn [url=https://asianwebcams00.website]japanese family wife love stroy sex movie [/url] two asian ladys one old man porn.
desi budhi aur jawan sex [url=https://asianwebcams00.website]japanese old woman massage sex [/url] huge tits asian red lingerie.
mature amature 69 to orgasm videos [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] teen girl seduces mature milf lesbian teaches.
maryland snapchat college boobs [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] beautiful young tight college pussy getting fucked.
amateur college men - gay porn [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] mariah anal exploited college girls forum.

sRk KB OLemqOv

KennethMus | 20/06/2020, 00:29

amateur bound sex porn video [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur couples sex pics [/url] mila jade amateur bj pov.
teen masturbating with door open [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] teen naked public street cone.
amateur pegging porn tube [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] mature amateur threesomes sex in body stockings.
indian college girl ass [url=https://collegewebcams00.store]nude college photos 70s and 80s [/url] college teen wants first anal.
college couple have sex on roof [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] college girls naked gifs.

Osx Se xuaUdcF

KennethMus | 20/06/2020, 02:05

mature momson sex tapes [url=https://maturewebcams00.club]fucking a mature in a dress [/url] mature milf fucked at work.
amateur mature casting bbc [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] gay mature men naked feet.
landlord pounds ebony pussy [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] hubby films wifes african cock sucking fetish.
amatuer college gay porn [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00.store[/url] sex offender disclosure laws college campus.
mama-378 colossal tits mature woman delivery [url=https://maturewebcams00.club]very mature nude women [/url] mature milf porn cumpilations.

uYO UU xnSwNgp

Thomastuh | 20/06/2020, 02:05

small tits milf solo [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] amateur ebony milf porn.

zqM em ANMElWo

Thomastuh | 20/06/2020, 03:43

cute amateurs model college [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] watching my wife fuck a younger college stud.

oTB Ol eOXHOrm

KennethMus | 20/06/2020, 03:44

escort fuck walnut creek mature [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] mature wife cant suck enough of my cock.
black for white sex comic [url=https://blackwebcams00.icu]sexy black pussy pics [/url] ebony kichen sex video.
real amateur housewife harmony [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur latina milf mike dirty [/url] amateur girl paid handjob czech.
mature cum swallow bbc [url=https://maturewebcams00.club]mature chinese pussy video [/url] busty mature female dressed and undressed.
pregnant milf creampied by doctor [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] fotos de milf desnudas amateur.

FYl Lh ihdVeYa

Thomastuh | 20/06/2020, 05:25

black cock sex an ass [url=https://blackwebcams00.pw]black and white lesbian [/url] ebony girl bwc porn movies.

xlH gg WMFYvPn

KennethMus | 20/06/2020, 05:26

college party gang bang tumblr [url=https://collegewebcams00.store]college inter racial porn [/url] naked busty playboy college.
hot young teen gay sex [url=https://teenwebcams00.uno]teen sex massive cock [/url] porn monster anal blonde teen.
milf naked sex gif amber [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf nude private pussy.
true amateur outdoor masturbate [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur milf nude in tub.
thick latina milf fox [url=https://milfwebcams00.casa]milf brandi love creampie [/url] milf eats milf pussy.

EQB NQ YYtJgaw

Thomastuh | 20/06/2020, 07:05

pt's mens club dallas strip plano lesbian videos [url=https://lesbianwebcams01.fun]big titty lesbian porn [/url] college lesbians fucked at party.

wvM IO TRhjpKk

KennethMus | 20/06/2020, 08:42

big fat milf tits [url=https://milfwebcams00.casa]small tits milf pictures [/url] big tit asian milf.
perfect tits african girl [url=https://blackwebcams00.pw]big beautiful black asses [/url] black shemale fucks a hairy white pussy.
latina sucking big black thick cock pic [url=https://blackwebcams00.icu]twitter ebony lesbian freaks xxx videos [/url] lesbian sex black and white girls tribbing.
over 40 london mature escorts [url=https://maturewebcams00.club]mature amateur nude milfs [/url] redhead mature nurse sucks bbc.
japlez - japanese lesbians kissing - havd 969 [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] big boob lesbians suck pussy.

KUF ey CmRocmr

Thomastuh | 20/06/2020, 08:42

jay and dee interracial gay amateur [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] young amateur webcam anal dildo.

kxs dd qvSVDkI

KennethMus | 20/06/2020, 10:23

britain college girl xxx [url=https://collegewebcams00.store]college pledge ass sniffing lesbians fetish [/url] naked girls college party.
cuddle snuggle sex lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian casting couch porn [/url] homemade lesbian anal worship.
lesbian new video porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian porn hentai [/url] amatuer mom nude lesbian.
high heel mature giant cock [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] mature naked big tits out.
dormitory lesbian sex cli0s [url=https://lesbianwebcams00.fun]amateur wife finds a lesbian nude [/url] lesbian porn milf seduces teen.

zlj YY vyaJJOg

Thomastuh | 20/06/2020, 10:24

sucks off college guy [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] gay college boys fucking hard.

xpe dt EdNljRF

Thomastuh | 20/06/2020, 12:04

amateur bbw bbc sex [url=https://amateurwebcams00.xyz]big tits amateur milf [/url] naked redhead amateur bathroom shower.

eaN Ar QQtsppR

Thomastuh | 20/06/2020, 13:40

chinese guy fucks girl hard [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] list of korean american porn stars.

dfU jG WjdeoQc

KennethMus | 20/06/2020, 13:40

yu yu hakusho black saga sucks [url=https://blackwebcams00.pw]mature black housewife nude pictures [/url] blacked tumblr porn gifs.
naked mature bbw pics [url=https://maturewebcams00.club]mature women booty ass photos [/url] tumblr mature amateurs fucking.
amateur teen public masturbate [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] natural amateur cry fuck vid.
college girl 1st time anal [url=https://collegewebcams00.store]sofie marie college trip porn [/url] gay porn star college blowjobs muscle.
hot milf cougar babes [url=https://milfwebcams00.club]milf gives boy blowjob [/url] fuck party milf photo.

LJx XJ wYYhZKu

KennethMus | 20/06/2020, 15:17

african tribe girl sex [url=https://blackwebcams00.icu]ebony office sex xxx [/url] bw nude photos of girl in black dress.
jenna sativa gets fucked by lesbian friends mom [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] incest lesbian teen sisters with wet bald pussys.
amateur tricked into fucking someone elseporn [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur two couples porn [/url] hairy pussy amateur college girls in bikinis.
monster amateur cock screaming milf [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] nude female milf amateurs.
chubby ebony amateur redbone [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] amateur girls blowjob stickam.

pPr oH EhAklKf

Thomastuh | 20/06/2020, 15:17

myrtle beach bartender fuck amateur nude blonde milf [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] cute naked amateur model.

img jp RhHzrYq

KennethMus | 20/06/2020, 16:59

sensual lesbian body worship videos [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] daytona hale lesbian porn.
milf having sex with daughter boyfriend [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] mature milf sucks cock.
milf spread pussy interview [url=https://milfwebcams00.club]milf mom son porn [/url] hot milf for his birthday.
lesbian stepmom fucks step daughter [url=https://lesbianwebcams01.fun]porn moms and daughters lesbian gif [/url] lesbian fingering sex tube.
young teen college dorm porn [url=https://collegewebcams00.store]college girls gone wild porn [/url] jessica young college fuck fest.

Xyk uO zrYRqnj

Thomastuh | 20/06/2020, 17:00

teen in dress showing her pussy [url=https://teenwebcams00.uno]petite black teen sex [/url] flat cheasted teens masturbating.

Yiy uz ZewZVfC

KennethMus | 20/06/2020, 18:38

afraid of sex lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian pussy licking orgasm [/url] lesbian anime girls having sex.
porn lesbian step mom fucks hot teen step daughter [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] how to make teen sex more enjoyable.
tumblr lesbian old and young [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] lesbian ebony big booty.
big tit mature amatuers [url=https://maturewebcams00.club]mature curvy blonde spreading legs to fuck tube [/url] mature taboo big tits xxx.
young amateur nudist images [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] mature granny homemade amateur trash whore.

hvp Kd ZZzACyv

Thomastuh | 20/06/2020, 20:17

riley reid lesbian bathtub sex gifs [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian asian nurse fuck.

smi NM roMAWKw

Thomastuh | 20/06/2020, 21:51

free anal sex movies lesbian strapon latinas [url=https://lesbianwebcams00.fun]star wars lesbian porn [/url] huge lesbian tits 3d video game.

irr cQ ZVJsoau

KennethMus | 20/06/2020, 21:53

slender naked hairy young milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf fucked with panties.
sex videos asian brothel [url=https://asianwebcams00.website]big booty asian sex [/url] uncensored japanese porn gif.
amateur couple ass fucks in public on beach [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur wife bbc creampie pics [/url] porn gay straight amateur men.
jenna davis mature bbw porn [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] skinny big tits mature fuck.
college girls anal amateur porn [url=https://collegewebcams00.site]college dorm room sex gifs [/url] college fuck fest nymphos.

OCA qz TpKFAPA

Thomastuh | 21/06/2020, 00:58

milf ciara blue nude white guy [url=https://milfwebcams00.club]chunky milf with hairy pussy [/url] busty milf porn videos.

beo dg valIqEN

KennethMus | 21/06/2020, 02:31

hot indian college girl nude arms lick [url=https://collegewebcams00.store]sex in college dorm [/url] Fleek- College Stories nudes.
young indian maid pussy chudai [url=https://asianwebcams00.website]retro japanese pron sex tube [/url] asian anal bead crossdress.
uncensored real chinese incest porn [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] japanese jk strip nude.
inside my college professors pussy [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] college girl in room nude.
amateur creampie philippine prostitute [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] real amateur homemade pussy wipe.

kiC Wa oewUdfA

Thomastuh | 21/06/2020, 02:32

big tits amateur milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf monster cock worship.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb