ГЛАС ИСТОКА (GLAS ISTOKA)

часопис за књижевност, умјетност, науку и друштвени живот

ИНТЕРВЈУ: МИЛАН НЕНАДИЋ

glasistoka | 07 Februar, 2011 23:15


 
ПЕСНИК ЈЕ САМО СРЦЕ ОПШТЕГ ОЧАЈА

            ГЛАС ИСТОКА: Господине Ненадићу, част нам је да у првом броју часописа ''Глас истока'' кренемо од Вас, када је књижевник и књижевност у питању.
Гдје је и шта је књижевник данас?
             НЕНАДИЋ: Где би књижевник био осим у својој кожи, у свом времену и у својој бескрајној самоћи. Он је помешан с речима, окружен зидовима, растрзан, немиран и, нажалост, немоћан. А на другој страни, он своје име из часне намере али и егоизма, урезује у челичне зидове века. Онда се не чудим што се увек говорило кад писац умре – куд баш данас, зашто није бар један дан раније. Али, несрећа песничког стварања припада појединцу као што радост читања припада читаоцима. Ма колико да манипулише прошлошћу или прониче у будућност, песник је само срце општег очаја, он је садашњост и непоткупљив барометар терора отуђене свемоћи. Уз све бескрајне могућности језика, он ипак не може да надрасте машту тираније, заправо оних који је оличавају. У том судару има и песничког лукавства или кетманства: да се некако речју, стихом, духом заскочи последњи час, у крајњој инстанци – тренутак смрти, да се избегне извесност, надмудри неумитност суђеног краја.
           ГЛАС ИСТОКА: Пјесници, макар никоме не требали, носе један велики свијетлећи упитник који тражи одговор шта смо, ко смо и куда идемо…?
              НЕНАДИЋ: Ко смо, шта смо, куда идемо – то су питања која су упућена сваком уметнику, песнику у првом реду. Нека оптужују песнике колико год хоће, али је белодано да је управо песник „шиљак жртвован у маси“ или онај врх на који несрећа слета. А речи, сам језик је песниково једино оружје. Имате безброј примера. Само се мајсторима речи могло догодити да им буде суђено и да буду осуђени зато што су ухваћени у истини, као што имате безброј ослобађајућих пресуда за оне који су ухваћени у лажи, лоповлуку и издаји. Помињем само случај Ђуре Јакшића, Петра Кочића, у новије време Ђуре Дамјановића или Гојка Ђога. С пером у руци стекли су себи „у роду глас“, али су били на удару оних који су имали узде власти у рукама. Није ли несрећни Јакшић, при крају, и сам јекнуо: „Доста је славе! Веран је био народу свом.“
 
           ГЛАС ИСТОКА: Треба ли вјеровати пјесницима ''као јединим лажљивцима који говоре истину''?
          НЕНАДИЋ: Ово што ћу рећи наслања се на претходно размишљања о тим светионицима људског духа који су ухваћени у истини. Наиме, нема потреснијег и тачнијег мишљења о Петру Кочићу од оног које је записао Иво Андрић: „Петар Кочић ће остати као пример писца који је на најкраћи, најјаснији и најбољи могући начин успео да саопшти оно што је имао да каже људима свога  језика.“ А мени из главе не излази једна сцена из Кочићевог дела када некакав аустријски ћата једног Кочићевог јунака, Крајишника, уверава у љубав светле царевине за Србе у Босни, а овај у то не верује, па кад га исти Аустријанац пита по чему он то зна да их Аустрија не воли, он му, стављајући руку на срце, каже: „Знам ја 'вамо по нечему.“ У том контексту, помињем и сведочење Добрице Ћосића када се са Ивом Андрићем враћао из Сарајева у Београд седамтесетих година. Тек кад су прешли Дрину, Андрић је, из дугог ћутања, рекао како се реализује Калајев сан о Босни и додао: „Дабогда моја нога више никада у Босну не крочила.“ Људи који виде даље, они осећају дубље и пате до у дно свога бића. Да ли им треба веровати? Народ им верује и народ зна, али политичари, ако и знају, држе се онога што се брсти.
     ГЛАС ИСТОКА: Али, што би рекао Бранко Миљковић, ''како у дебело ухо забости нежну реч''?
         НЕНАДИЋ: Многи су то знали и пре Миљковића. Знао је то и Мајаковски док је певао о конференцијашима. Погледајте парламент било које савремене демократске државе, поготово парламенте такозваних транзиционих држава, да наш српски парламент не помињемо. Што би рекао превејани и свим бојама намазани Никола Пашић: „Закони су за противници.“ У те картушине се може умотати свакојака подлост и лоповлук и, када прође кроз скупштинске клупе, добија право јавности. Тај перпетуум мобиле је свемоћан, то је хохштаплерска вожња у леру, то је поховање јаја на око.
     ГЛАС ИСТОКА: Задојени националном романтиком, и суровом збиљом, пјесници су се подијелили, умножили до бесмисла…?
           НЕНАДИЋ: Сурова или окрутна збиља увек је постојала. У нашем српском случају, ми друге стварности и немамо. Некада су се књижевни теоретичари и историчари, вођени најбољим намерама, заносили писањем књига и справљањем антологија о српској предратној, ратној и послератној поезији. А шта показују векови на Балкану? Историја лепо каже – тога нема. У нашој поезији постоје само песници, ја ту  не видим ни предратних, ни ратних ни послератних. Све су то међуратни песници. А то што помињете подељености и намноженост до бесмисла, последица је нечег другог. Наиме, манипулације. Најлакше је од Друштва књижевника направити неколика друштванца. У слуђеној води, лакше се лови и лакше тиранише, ту је најсрећнија штука и сваки други предатор. Однос наше владајуће елите према ствараоцима је као мој однос према новчаници од сто евра. Јесам ли је уситнио, ја је кући не доносим. Да донесем и више, то није она новчаница која ми је поверена. Срби се поносе својим дародавцима и задужбинарима из прошлости. Ови данас су једноставно задужинари. Народ им поверио државне печате, а они право пут под ноге по зајам по белом свету. Зна се од кога, само да би лакше пливали у својој незајажљивости и спискали и ово што је остало. Може им се.
        ГЛАС ИСТОКА: Поезија данас, да би скренула пажњу на себе, нема медија, јер је тај простор заузео интернет. Је ли на тај начин чуло милости атрофирало, а дух интиме сувишан?
           НЕНАДИЋ: Да речем нешто о тој умножености и презасићености до бесмисла, али да не дирам у интернет и тријумф техничке интелигенције. По мом разумевању ствари, проблем је на другом месту. А то је потирање индивидуалности, брисање разлика, губљење идентитета. Бивао сам на међународним скуповима где су неки преводиоци на енглески, немачки, шпански, руски или било који језик тврдили да им је за превођење стотинак песама неког песника довољно месец дана. Шта то значи? То не значи да песника нема. Али значи да су од Вашингтона до Токија налик један другоме као јаје јајету. Опет, не верујем у глобализам и мултикултуралност. Ако је могуће превести речи, није могуће превести идентитет. То тврдим и из личног искуства. Поготово у поезији, дословност не значи ништа. Зашто? Поезија је од језика, језик је стожер идентитета. Ако и преведете све речи једне песме, нисте превели ону тишину између речи по којима једна песма сведочи о бићу једног национа. Када сам у мој српски језик ухватио песму „Молитва једног Дачанина“, коју је написао Михаи Еминеску, било ми је жао што песник није жив, а ја толико богат да је купим. Уосталом, Емил Сиоран је за ту песму рекао да је највећа родољубива песма на румунском језику. А морам да додам и ово: Михаи Еминеску је ту песму испевао у даху, а мени је требало море мастила и небо хартије да је посрбим. Шта онда мислити о савременој светској поезији? Ако за њу мање времена треба преводиоцу него ствараоцу. Или, шта рећи о човеку који је превео Хегелову „Естетику“ за три године и каже самоуверено да зна Хегела, а уопште се не досећа колико је деценија провео Хегел пишући ту исту „Естетику“. И није ту реч о атрофији милости, колико о казни која је пала на глобално село: ко има јаја, чекић и орахе – тај туца. Спас, иронично, долази управо од највећег тиранина, а то је технологија. Умреће, стопиће се многи народи, али њихови језици неће умрети, биће чиповани и похрањени за памћење. Роб којем је има господин Робот читаће наглас будућем господину Робовласнику. Баш као што је роб филозоф у Хелади својим духом и знањем хранио власника или у Риму мецену тиранина. Чињеница је да само душа човекова неће моћи да буде похрањена, мада се поставља питање сигурности и најскривеније људске мисли. 
           ГЛАС ИСТОКА: Али, без обзира на све, поезија потиче будност у човјеку: она је била и постала будница, зарудак онога што ће се десити?
          НЕНАДИЋ: Поезија није дала и неће дати да се угаси ватра на огњишту. Из искуства знам да у најпресуднијем тренутку нешто значи песничка реч. Ако ни због чега другог, значи због тога што се увек због речи могла изгубити глава. Због песничке речи. Да, због ње. Само подсећам на Андрићеву опомену да би наши и сви отуђени властодржци, углавном тирани а вазали, упаковани у листер одела демократије, требало да пажљивије читају песничке опомене савременика, тако би најлакше схватили шта им мисли народ и шта им је чинити.
       ГЛАС ИСТОКА: Ви сте сав живот посветили писању. Када би се поново родили, да ли бисте одабрали исто?
          НЕНАДИЋ: Из свог садашњег положаја, лако ми је рећи – одабрао бих исто. Али, колико је било ноћи пуних сумње, двоумица, стоумица. Могуће је да сам рано одабрао нерад, неодговорност, небригу, непоштовање ауторитета, а све време чупао косу и сиктао над неколико речи које неће да се сврстају у стих какав желим. Нисам вриштао, али сам се хватао за главу, безнадежно. Неће, па неће. Не иде, мајко моја. А онда се сећао Вука – не да се, ама ће се дати. У том су пролазили сати и године, читао сам књиге, испијао чаше, и певао, заправо јаукао.
ГЛАС ИСТОКА: Рат је био велика варка. Народу је донио свето сиромаштво и украдену будућност, а другима фабрике, хотеле, раскош…? Сви осим Срба су добили државу…?
           НЕНАДИЋ: Неком рат, а некоме брат. Шта је рат био осим пљачка и отимачина. То је у људском гену. Ген зла, или гени смрти, или ликантропија. Или, како за Балкан примећује Андрић – на малом простору живе народи који се мрзе. А толико је крви проливено да се чини да ти народи и не знају ништа друго него да једни другима смишљају и наносе зло. Испод танке скраме љубави, леже слојеви ендемске мржње. То је карактер и последњег рата на овим просторима. Није тешко бити пророк у нашој крвавој сутјесци. Ако је Мирча Елијаде могао да каже да се на његову генерацију попишао прошли век, Срби имају право да је прошли век за њих био век крволок. Кад почне да се смирује крвави талас, логично је да на њему пливају окрвављена говна и балвани, који, чим изађу на обалу и отресу са себе фекалије, почну да стављају златне навлаке на зубе кољаче, да деле невине осмехе, да говоре о поштењу и преузимају полуге власти. А никад другачије није ни било. То што Срби нису добили државу и није њихова кривица и грех. Наша историја је историја поносног народа. У оба светска рата нисмо окаљали образ, ни остали без части. То неким силницима није одговарало. Требало нас је вратити назад, сврстати међу фашисте и одржати нам лекцију. Своју државу су добили сви они који су имали батаљоне послане раме уз раме с Хитлером да ломе кичму Совјетској Русији. НАТО пакт је бомбардовао Србију, привео је познанију права да би славодобитно могао да шири руке у загрљај, пошто нам је ампутирао толике крајине и Косово. Само ми једно није јасно: да је неко силовао моју ћерку, а онда тај неко закуцао на врата да јој изјави љубав и понуди брак – какав бих отац био ако бих и ја раширио руке у загрљај. Колико знам, у свим друштвима – силовање је злочин. Али, злочинци су знали за наше „лако ћемо“ јер брзо заборављамо. То је знала и Мадлен Олбрајт. Чудна је игра започета на Балкану, Европа је дигла руке од себе. Престарела девојка се силом угурала у фармерице, али шта ће бити кад почне да  пуца по шавовима и почне из њих да цури оцвало месо. Не зна нико. Осим неколико врсних светских интелектуалаца који су били на нашој спрској страни, ја овде подсећам на изјаву Жака Ширака који је окарактерисао Србе као људе без правде и права или Џоа Бајдена који је десет година пре него што је дочекан у Београду на путу за своју државу Косово, изјавио да Србију и Србе треба сместити у логор, и то онај нацистичког типа. У набрајању бисмо далеко отишли, па ћемо и да престанемо. Само бих да додам да сам човек само по томе што не заборављам, али нисам Бог да бих могао да опростим. 
ГЛАС ИСТОКА: Босна, као Ваша биша држава је постала земља из које су отишли многи прогресивни људи, а само ријетки су остали. Да ли претпостављате како се они осјећају…?
           НЕНАДИЋ: Да, давно сам отишао из Босне. Да се разумемо, ја сам Србин из Босне. У Србију верујем, као што Србија верује у Русију. Међутим, Босна је прошла у мени, бар она моја Босна, Крајина коју волим и коју никада не сумњам. Не верујем да је моја љубав за Босну другачија или мања од љубави оних који су тамо остали. Мој осећај за Босну је као и њихов, уз напомену да је одстојање прочистило нека осећања. И сам Ћопић је рекао да се неке ствари јаче осећају и боље виде са одстојања.
         ГЛАС ИСТОКА: Поезија је немоћна да промијени свијет, али она му даје опстојеће, унутрашње димензије…?
            НЕНАДИЋ: Да се разумемо: мене је живот изврсним чудима научио. Рано сам, још у Сарајеву пре четрдесет година, прозрео и презрео неке игре, да речем политичке игре, намештања и калкулације. Тада сам и сазнао за Черчилово схватање политике и политичара. Он је рекао да је политика округла соба и да њом може да се бави неко ко уме у тој соби да прихвати у ћошак. Схватио сам да то није за мене. Имате, и међу ствараоцима, различите личности па самим тим и различите односе према политици и политичарима. Два су посве супротна става у случају Набокова и Орвела. Док је Набоков децидирано одбио сваки помен политике и њеног мешања у његове књижевне послове, јер га политика уопште не занима, дотле је Орвел тврдио да је све написао имајући политику и политичаре на уму. Између та два опречна става може да стане све оно што људска јединка ради, па и писац. Једино што бих могао да додам јесте да су две покретачке снаге неминовне. А функционишу као једна. То је хлеб и слобода. Увек делају као једно. Нема успешне политике без хлеба и слободе. И наши властодршци би то морали да знају. Народ је чудна река, и морали би да предвиде кад ће се излити из корита. Данас, у Србији, на власти је чудна коалициона братија. Њима није циљ добробит народа, него гола власт. Још се није десило да је изашла на добро она владајућа гарнитура којој није потребан народ осим да га кињи и дере до голе коже. Шта народ има од речи политичара који каже да је „покренуо иницијативу“. Боље би му било да је оставио људе на послу и покренуо производну траку. По свим правилима, и људским и божанским, ако не функционишу судство, здравство, школство, војска, полиција само по себи се намеће питање постојања такве државе. Одох предалеко. Али, то су само моја некаква бунцања на јави и некакве слутње, „а слутити још једино знам“ – Дис. Уосталом, не бих ја могао да будем икебана у излогу некакве политичке странке, нити сам икад осећао живу жељу да некаквом незајажљивом и жедном власти дувам у једра.
ГЛАС ИСТОКА: Већина данашњих писаца пише само оно што политичари мисле, а ријетки су они који су потпуно незаинтересовани за политику. Ви спадате у ову другу врсту. Слажете ли се да је исправна политика живљења не бити у политици?
         НЕНАДИЋ: Добра је синтагма – оставштина за будућност. Човек се самим својим животом, чињењем или нечињењем, пројектује у будућност. Само постојање је улог у нешто што ће доћи. Томе нас учи и Свето Писмо, жањеш што си посејао. Ја за ово наше стање имам формулу сличну Нероновој: видим шта је добро и то одобравам, али нам иза овога што чинимо сада, следује још горе.
        ГЛАС ИСТОКА: Нестало је великих издавача. Писци се јављају као извори пишталице, послије великих киша. Институција рецензије не постоји. Могу ли писци, при тим и таквим односима, очекивати националне пензије?
         НЕНАДИЋ: То са издавачима и књижарима, то са институцијом рецензије, одувек је било чудно врзино коло. Ја сам имао срећу да су ми књиге излазиле код значајних издавача. Ма какви да су, издавачи ће увек постојати. А рецензената ће бити још више, поготово апологета. Феномен националне пензије за уметнике нису измислили уметници. Они су путници на своју одговорност. Та симболична награда опет долази из скутова политике као врста лилихипа којим се ућуткује незадовољно дете. И то што се уметницима даје, само је зрнце у односу на дарове самих стваралаца. Ко се данас још сећа имена партијског секретара Савеза књижевника Југославије у години кад је Иво Андрић добио Нобелову награду!
  ГЛАС ИСТОКА: Који је Ваш свијетлећи упитник на који тражите одговор?
  НЕНАДИЋ: То су ускличник и упитник, један до другога. Дакле – знак чуђења.
                                                                                                        
                                                                                                  Недељко Жугић


    О ПИСЦУ

      Милан Ненадић је рођен 30. септембра 1947. године у Грковцима, код (Босанског) Грахова. Студирао је југословенске књижевности и савремени српскохрватски језик на Филозофском факултету у Сарајеву. Од 1974. године је у Београду, од 1984. у Зрењанину, а од 1998. у Новом Саду. Осим поезије пише књижевну критику, есеје и преводи.
     Објавио је књиге песама: ''Стефанос'', ''Нови Стефанос'', ''Општи одар'', ''Усамљена историја'', ''Осветна маска'', ''Песме'', ''Књига четвоприце'', ''Општи одар и друге песме'', ''Вриснула је мајка'' (песме са Илеаном Урсу), ''Почињем да бирам'', ''Изабране песме'' (избор и предговор Никола Кољевић), ''Дрхтање у води'', ''Венац за Гаврила'', ''Уточиште'', ''Венац за Гаврила (библиофилско издање), ''Угрушак'', ''Општи одар и нове песме'', ''Суви печат'', ''Ноћна слика'', ''Дивљи Бог Балкана''.
      Добитник је Печата вароши сремскокарловачке, ''Дучићеве награде'', награде Удружења Књижевника Србије, ''Милан Ракић'', почасне награде БИГЗ-а,  награде Универзитетске ријечи за књигу године,  ''Змајеве награде'', ''Кочићевог пера'', награде ''Бранко Ћопић'', Српске академије наука и умјетности за препев поезије Михаја Еминескуа на српски, годишње награде Савеза књижевника, награде ''Лаза Костић'', ''Кондира Косовске девојке'', ''Милице Стојадиновић Српкиње'', ''Видовданских пјесничких сусрета'' и повеље ''Пјесник свједок времена''.
Живи у Новом Саду.            

УСКОЧКА ПЕСМА
 
Све чешће сте у мојим ранама
Крајишници – о, ваша страхота!
Мене носи божанска помама,
Зла судбина вашега живота.

У детињству нисам много знао,
А немир је био много већи – 
Несвесно сам на вас подсећао
И хтео се баш тога одрећи.

Сад зрачите као драге гатке,
Као вино и хлеб свакодневни,
Ваше муке – о, како су слатке,
Како светле и пристају мени.

Прве речи које изговарам
Саздане су од вашега лика.
Ја не градим, ја звучно разарам,
Ја сам ропац после вашег крика.

Вас ће бити и над мојим гробом,
Вас ће бити кад ми звезде зађу,
Кад, напокон, расчистим са собом – 
По вама ће моћи да ме нађу.


ПОЛА КАПИ РОСЕ
 
На ивици жутој зеленога листа,
Пола капи росе сувим златом блиста.

У  то пола капи све је живо стало,
У њој јасно видим и мог бића мало

Кроз пола драгуља којег сјај одаје,
Пратим моје снажне, складне завеслаје

Што за ток не маре, као ни за реку,
И што, уз матицу, моћну воду секу...

Расањен се тргнем, прожежен до бола,
Што кап није цела, што је капи пола,

Што због тежег дела, виши закон склада!,
Цела кап, са листа, почиње да пада.
                                         Нови Сад 2002.

РЕДНА ЧАША
-  Александру Секулићу - 
I
Ја сам уклет витез Итала Калвина
Којем пустом земљом лута половина
Жељна да се нађе с другом половином
Без наде да икад постане целином.
Док пенуша душа – оно зрно части,
Пуна митског сјаја, прве искре страсти –
Дотле моје срце, дивљи део мене,
Не зна шта са собом, где би да се дене:
У сам вулкан сунца, у мртву лаву раке,
У вечиту поноћ уз космичке зраке,
У пепео земље или флуид творца,
У мајчину сузу, у кажипрст оца –
Или да, предвојен, пред распећем стојим
Захвалан што такав, уопште, постојим
Чудећи се шта сам, ко сам, где сам био,
Уз вапај – што си ме, оче, оставио.
II
Од чаше кукуте у руци Сократа
Или редне чаше иза рајских врата
Која је колала гетсиманском баштом
Да је и син Бога, збуњен људском драмом,
Преклињао да га мимиође пламом –
Та чаша се не да поредити с маштом
Која је сасута у два моја крста
-  А њима припада тужна српска врста -
Тек, није ми тежак крст који ме чека
Ни овај на мени који, за свог века,
Носим као казну, ко зна, као срећу
Од које побећи не могу и нећу.
Само да не вапим путем до Голготе:
Што си тако саздан бесмртни животе
Препун чуда шта сам, ко сам, где сам био
Уз вапај – што си ме, оче, оставио.
                                                     Нови Сад, 2009.


СРПСКА НЕЈАЧ
 
Сине милог Бога
Био си пред хајком –
Шта ти вреди живот
Мерен сребрњаком;

Да је ову нејач
Којој млечњак ниче
Некако извући
Из данашње приче;

Завири у прошлост
(питај видовњака!),
Тешко ће стасати
До зуба умњака

Камоли до свадбе,
До заносних мома,
До нове колевке
И до новог дома;

Нас добре комшије,
Нас рођена браћа
(уграби ли згоду!)
Сложно гурну под лед,
Отисну низ воду.

                      Нови Сад, о Божићу 2005.

Komentari

zkP dc gRUYrzs

KennethMus | 21/06/2020, 04:07

ebony lesbian nude gif [url=https://lesbianwebcams00.fun]hidden lesbian massage tube [/url] lesbian sex in lockerroom.
beauty lesbian japanese beauty lesbian japanese video [url=https://lesbianwebcams00.fun]asia lesbian massage porn [/url] lesbian 69 sex sensual.
oriental teens showing bare pussy [url=https://teenwebcams00.uno]teens fucking old men [/url] super hot cheerleader teen screaming real loud porn.
amateur college slut 2019 [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] college lesbian big tits.
beautiful asian girl nude drawing [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] couple fucks asian teen porn.

YRM YH UQuRgcm

Thomastuh | 21/06/2020, 04:09

chubby amateur hotwife fuck [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur curvy milf video tumblr [/url] homemade amateur sucking big dick porn.

HXQ gD uPgZFRC

Thomastuh | 21/06/2020, 05:43

see my mature wife naked [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] home movies tube strap on mature sex.

yDO Cg CeDBBdV

KennethMus | 21/06/2020, 05:44

black cock black pussy fuck blonde [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] ebony fake tits webcam reddit.
big titty black lesbian tribbing [url=https://blackwebcams00.pw]sucking 2 black cocks [/url] super wet ebony teens porn.
cute japanese school girl nude [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] asian split screen vr porn.
video porn of milf money 5 [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] bbw milf shaved pussy.
college syudent shows tits in library [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] lesbian college girls sex.

Nra BR DvzkXiv

Thomastuh | 21/06/2020, 08:51

sexy teen ass pussy wet [url=https://teenwebcams00.uno]puffy nipples teen nude [/url] tall old lady fucks teen.

Xou yb ZjcbGcZ

Thomastuh | 21/06/2020, 10:25

andria amateur allure xxx [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur straight guy anal seduction.

yLN kM xEPQbLh

KennethMus | 21/06/2020, 10:27

massage parlor lesbian straight [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] gorgeous straight milf seduced by two lesbian teens.
chubby nude milf selfie [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] blonde milf group sex.
wife wants bigger cock cuckold amateur [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur pregnant nude self shot [/url] naked amateur ebony bbw girl.
black teen ass to mouth [url=https://teenwebcams00.uno]chubby teen sucking bbc sex [/url] sweet naked teens show off porn.
dad fucks college jock [url=https://collegewebcams00.store]college fuck fest pool table [/url] naked college dorm selfie.

ZNP mC cwsadUj

KennethMus | 21/06/2020, 13:32

outside interracial lesbian porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]naked lesbian big tit gifs [/url] tanned bloned milf lesbian eats pussy.
lesbian porn actresses who do boy girl scenes [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian anal strapon punishment [/url] busty lesbian squirt ebony strapon x videos.
shay mitchell interrupted lesbian sex scene 69 oral sex [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] lesbian licks cum from girls face.
black girl anal with bwc [url=https://blackwebcams00.pw]naked black man feet [/url] sex white wife pounded by black dick search.
amateur wives in ffm threesome [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] amateur homemade teen downblouse upskirt.

HOT oP pfURXTI

KennethMus | 21/06/2020, 15:09

japanese porn fucks homeless men [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] friends korean wife fuck clips.
bbc mature porn creampie [url=https://maturewebcams00.club]nude mature women in public [/url] amateur mature solo nude pic collections.
shower lap dance sex position college couple hot [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] college dp porn pics.
milf fucked at restaurant [url=https://milfwebcams00.club]milf anal gangbang 2018 [/url] white hairy granny and black me milf.
shaven dark black pussy [url=https://blackwebcams00.pw]lesbian black mom porno [/url] ebony young pussy tumblr.

lvi kO semlipS

Thomastuh | 21/06/2020, 16:47

teen babe fit sex [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] homeless teen anal fuck.

OkU Zo ZuYSXIv

KennethMus | 21/06/2020, 16:48

amateur milf nude smiling [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] pictures of naked average milfs.
skinny teen bff blowjob guy porn videos [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] teens with a hairy pussy xnn.
ebony bbw chocolate ass [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] big tit african women.
White College Girls With Ass alexis texas [url=https://collegewebcams00.site]hot gay college frat fuck gif [/url] college girls studying sex.
blonde college blonde college naked [url=https://collegewebcams00.store]nude college girl photos [/url] mad pussy in college guide women's studies.

PyD Uu aWqvLcZ

Thomastuh | 21/06/2020, 18:20

nude ass college co eda puss squiry cum [url=https://collegewebcams00.site]naked college boys on tumblr [/url] nude topless college girls bouncing animated.

Aji ME Heoctll

KennethMus | 21/06/2020, 18:24

asian lesbian teacher spit [url=https://lesbianwebcams01.fun]best friends lesbian porn [/url] lesbian picks up straight porn.
pussy in stockings porn lesbian [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] japanese lesbians double dildo fuck.
sexy hot thin hips teen girls lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]chubby teen lesbian porn [/url] hottest teen lesbians finger and rim each other.
cheerleader fingered and licked by lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]free young lesbians kissing [/url] lesbian tries dick fuck.
solo naked black women with pretty butts. [url=https://blackwebcams00.icu]pics of black pussy [/url] black cum in white pussy search.

fOV Dd vwMYgTS

Thomastuh | 21/06/2020, 19:57

monster cock small teen porn [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] old man teen girl pussy stretching red tube.

Aqa Mw qdyHnTr

KennethMus | 21/06/2020, 19:59

hot college gf perfect tits [url=https://collegewebcams00.store]most amazing college fuck party [/url] college girl lets boob suck porn.
naked asian wife cumming [url=https://asianwebcams00.website]asian teen nude tumblr [/url] desi horny lily porn.
asian lesbian couple drinking each others pee [url=https://lesbianwebcams00.fun]free lesbian assualt videos [/url] italian german chinese lesbian old young teen sensual sex video.
amateur homemade swap creampie [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] amateur family taboo cum lick compilation.
ebony amateur cum play [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] chubby amateur wife anal big dick.

TgB zL riJyKiW

Thomastuh | 21/06/2020, 21:29

1940's nude small breasted lesbians [url=https://lesbianwebcams00.fun]female lesbian seductions of young women [/url] lesbian strap-on latex terrorist porn.

rXP kx LIRYDIJ

KennethMus | 21/06/2020, 21:30

army girls nude in iraq lesbian sex video [url=https://lesbianwebcams01.fun]tube alternate tube sites porn lesbian group [/url] teen destroyed by big lesbian.
lesbian mom daughter play [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] real couples lesbian sex.
fucking a chubby milf [url=https://milfwebcams00.casa]small tits milf porn photos [/url] hot blonde milf fucked.
naked ugly fat hairy teens [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] tight hairy teen pussy old guy.
sex video hentai young teen [url=https://teenwebcams00.uno]cute teen girl nude [/url] korean teen sex tapes.

hvz Aj tbsbBoQ

KennethMus | 21/06/2020, 23:04

bff try lesbian sex [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] teens lesbians having sex.
sucking black dick gay tumblr [url=https://blackwebcams00.pw]amateur white girl fucking two black men [/url] black beards sex resort.
horney naked college latina [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] curvy amateur college orgasm.
niccole kidmen milf nudes [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] nude milfs having sex with nextdoor son.
porn south african black white [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] black vagina finder porn.

ODh px jzvzmLm

Thomastuh | 22/06/2020, 00:31

pakistani college girl sex scandels leaked [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] college girl sucks dick reddi.

lgT aG vfgqNRZ

KennethMus | 22/06/2020, 00:36

college girl porn site [url=https://collegewebcams00.site]college blonde sex video [/url] video of college guy fucking girl three times.
naked college ameatuors tumblr [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] how college umpire nake.
amateur oral creampie videos [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur friends showing pussies gallery.
gorgeous thick ebony transexual porn hd [url=https://blackwebcams00.pw]fat black women naked pictures [/url] black women spreading pussy.
black women webcam boobs [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] whitemen vrs black girls sex clip.

tIu Ka lTXMBtd

KennethMus | 22/06/2020, 02:03

big boob lesbian porn rough [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian smoking porn [/url] mom introduces lesbian to daughters teacher at school conference porn.
fucking tight little black pussies [url=https://blackwebcams00.icu]black lesbian dildo play [/url] ebony amateur 3some porm.
job fucking asian shemale [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] big tit asians posing nudeteens.
ebony maid seduced by lesbian [url=https://blackwebcams00.icu]very petite anal ebony milf [/url] tall black pussy xxx.
amateur small tits cum [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur bisexual married swingers home movies [/url] 55 year old slim amateur fucking good.

WRI ak OYkNndA

SamuelAloli | 23/06/2020, 00:06

college girls rubbing pussy on stickam vids [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] college found asleep naked innl class.
amateur ebony bbw masturbation [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur mature anal porn [/url] amateur craves big dick porn.
teen girl with teen young porn [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] retro porn teen family.
lesbian hot porn videos [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] teen lesbian and milf ass fingering -search.
hot college girls panties [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] dreamgirls naked college coeds 34.

tXw fs gMUUAik

Raphaelnit | 23/06/2020, 01:35

tiny thai anal porn [url=https://asianwebcams00.website]japanese dressing room porn [/url] forced indian sex vids.

qxS Ep zGwrZHx

SamuelAloli | 23/06/2020, 02:49

asian fucks white guy webcam [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] japanese girls smsll boobs.
naked busty ebony teens [url=https://teenwebcams00.uno]small tiny tit hardcore casual teen sex [/url] teens in a row fucked.
milf nude at home [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] gif milf tits blowjob.
brunette college pussy tumblr [url=https://collegewebcams00.store]tushy first anal for college student goldie [/url] college girlfriend hairy missionary porn.
amateur lesbian mom daughter aunt seduce [url=https://lesbianwebcams01.fun]belle knox lesbian porn [/url] my frist lesbian massage by a wife.

lpa mT lEAagpE

Raphaelnit | 23/06/2020, 02:56

young hung boy fucks milf [url=https://milfwebcams00.club]milfs like it black [/url] milfs id like to fuck.

NqU oZ eSPGsvr

Raphaelnit | 23/06/2020, 07:01

lesbian mom seduces friend strapon [url=https://lesbianwebcams00.fun]old lesbian videos xnxx [/url] amateur wives lesbian sex.

zrM ff qNzmdMF

SamuelAloli | 23/06/2020, 08:21

pics of hairy mature [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] nasty talking mature anal slut audio sex stories.
cock sucking college chicks [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] white american college girl fiknger fuck video.
black lagoon balalaika nude cosplay [url=https://blackwebcams00.pw]young naked black dudes [/url] naked black girls hot beautiful boobs perfect.
japanese lesbians in high heels fucking [url=https://lesbianwebcams00.fun]naked brunette lesbian gifs [/url] lesbian snow nude gif.
nude dancing college orgy sex [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] college girl fucked missionare.

FMn uL maHqkKh

SamuelAloli | 23/06/2020, 09:46

married women having sex with lesbians videos [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian rape porn comics [/url] mature lesbians sex porn free.
show your boobs college [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] university of florida college babes naked.
mom seduces daughter japanese porn [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] naked korean girls videos.
fuck brunette milf porn [url=https://milfwebcams00.club]milf wife cuckold big dick [/url] milf and boy porn.
teen girl cloe mertz fucks dad sleep [url=https://teenwebcams00.uno]petite russian teen sex video hd [/url] hot tiny teens sex.

rHc dN ioNZXqb

SamuelAloli | 23/06/2020, 11:10

ebony mom amd son porn [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] black chick pussy destroyed.
photos naked college girls [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] drunken college sex story.
milf fat granny eating pussy [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] dominant milf gets a creampie after anal sex.
black girls sex videos tumblr [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00[/url] sex with slim black girl.
mature old blonde naked nasty pussy [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] old and mature lesbians.

qzP OJ ZpSbxoI

Raphaelnit | 23/06/2020, 12:36

milf sucks monster cock [url=https://milfwebcams00.casa]brunette milf porn pics [/url] spread bbw milf pussy tits.

kAS Rs ukGnRCt

Raphaelnit | 23/06/2020, 14:02

lesbian teen yoga pants porn [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian storyline porn [/url] lesbian porn ashley white.

RuZ MA QIIBlkw

SamuelAloli | 23/06/2020, 14:03

milfs in bikinis pics [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] busty bbw milf pics.
amateur milf porn gif [url=https://milfwebcams00.casa]hot sexy amateurs babes women milfs [/url] adult busty milfs fucking gifs.
skinny milf mature nudist swingers [url=https://maturewebcams00.club]gay mature muscle porn [/url] teen cum facials mature.
big boobs and big black dicks [url=https://blackwebcams00.pw]my naked black teenage sister [/url] nude jackie cruz orange is new black.
free amature milf porn [url=https://milfwebcams00.club]fucking a drunk milf [/url] milf monster cock creampie.

wUb CA OfBeLYC

Raphaelnit | 23/06/2020, 15:28

amateur allure red jacket porn [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur teen lesbian webcam [/url] amateur slave forced anal camera.

Sfi mu XuhhzXW

SamuelAloli | 23/06/2020, 15:29

japanese female dominated house sex [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] white girl first time with japanese girl porn.
nude amateur caught deep dildo [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] amateur delivery man sex videos.
asian teen begs next door asian lesbian to lick her shaved pussy for lesbian sex videos [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] asian lesbians licking feet.
55 year old horny milfs [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] shaved milf wife creampies.
porn amateur desi exhibitionist [url=https://asianwebcams00.website]indian porn videos hd [/url] japanese guy fucking filipina.

eQb YA PfVAVXY

SamuelAloli | 23/06/2020, 18:24

young big tit amateur argasm [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur lingerie cim slut [/url] amateur asian american nude.
school teens fuck in assembly porn [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] teen asian girl has lesbian sex.
shorty mac fucks milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] squirting milf gets creampie.
she male lesbian sex [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] real lesbian sex vidors.
lesbian fucks niece x video [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] milf lesbians with strapons.

jBi JG ImZcvgi

SamuelAloli | 23/06/2020, 21:07

porn hairy teen pics [url=https://teenwebcams00.uno]teen couple first fuck [/url] cute teens undressing porn.
tumblr wives amateur cheating [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] nude lesbians making out amateur lesbians making out.
SEXY PETITE LESBIAN TEENS [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian erotic porn [/url] lesbian watches shy mom masterbate then seduces her.
teen girls naked from texas [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] teen fucks dad to get money.
sexy mature women nude pictures [url=https://maturewebcams00.club]mature husband licking mature pussy [/url] mature ebony sucks young white.

THL kM JNpbAcB

Raphaelnit | 23/06/2020, 21:08

innie pussy lesbian tumblr [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] fappening lesbian celebs nude.

xxw mw QekTePU

SamuelAloli | 23/06/2020, 22:29

39 year old milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] skinny milf with tiny tits photo.
lesbian housewife free movies [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] lesbian high schhol videos.
black teacher with white boy porn [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] black women convinced to have sex.
rare wife lesbian videos [url=https://lesbianwebcams01.fun]teen lesbian sex videos [/url] petite milf teen lesbian sex.
japanese girl tricked into sex [url=https://asianwebcams00.website]asian wide open pussy [/url] nana japanese interracial porn.

AYl jF MNwWCKc

Raphaelnit | 23/06/2020, 23:50

teen girl naked college [url=https://collegewebcams00.store]college coed sex vids tumblr [/url] college football player sex video.

vOM KA uauIsAk

SamuelAloli | 23/06/2020, 23:51

wattpad pokemon lesbian she pressed her on my pussy [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian bdsm sex stories [/url] lesbian pussy squirt fuck gif.
ashton amateur sex video [url=https://amateurwebcams00.monster]big ass amateur teens pounded [/url] hottest amateur wives fucking.
mia college girl glasses porn [url=https://collegewebcams00.site]amateur white college girls dp by niggers [/url] picking up big tit college slut.
mature lesbian forced to fuck [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00[/url] sensuous mature ebony sucks.
real college girfriend threesome on hidden cam [url=https://collegewebcams00.site]real college teen girls taking naked pic tumblr [/url] big boob college strip tease.

JgU pJ OIQlJiZ

Raphaelnit | 24/06/2020, 01:13

be with you japanese movie nude [url=https://asianwebcams00.website]asian teen big tit porn [/url] japanese naked mom cleaning.

jFY MG UnVMfoQ

SamuelAloli | 24/06/2020, 02:35

amateur thai ass fuck [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] best creampy hood amateur.
hot desi teen porn videos [url=https://asianwebcams00.website]indian teen porn movies [/url] dmall asian girl rape porn.
hot mature babe anal mom [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] mature women masturbation orgasm videos.
ebony star tattoo porn [url=https://blackwebcams00.pw]sexy black girls love to rub her pussy [/url] black cock cum in ass.
busty teen two fuck [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] anorexic persian teen anal.

mlI Sg ZrVXpXc

Raphaelnit | 24/06/2020, 02:36

milf ass fuck climax [url=https://milfwebcams00.casa]friends mom is a milf [/url] sleeping petite milf licked and fucked.

oXv UL WqscIbj

SamuelAloli | 24/06/2020, 05:27

portugal hairy pussy amateur girl [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur teen nude selfie [/url] real amateur homemade lesbian sisters in car.
hairy milf nude pics [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] milf tumbler hot for teacher.
amateur blow and facial pov videos [url=https://amateurwebcams00.monster]mom fucks son amateur [/url] amateur girlfriend fucking friend.
wife fucks black boss porn [url=https://blackwebcams00.icu]black girl white guy porn gif [/url] spring black friday sale porn.
real amateur cougar mature wives naked [url=https://amateurwebcams00.xyz]brunette pussy licking lesbo amateur bed [/url] real amateur caught xxx.

gPb WY NuzrEwb

Raphaelnit | 24/06/2020, 06:50

Princess Leia Princess Leia lesbian porn [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian fucking porn [/url] romantic hairy lesbian kissing and sex.

TpH Rq kPMYsuL

Raphaelnit | 24/06/2020, 09:36

amatuer asian getting fucked by a bbc [url=https://asianwebcams00.website]black men with asian women porn [/url] huge tits aged asian.

ROm xe nJJbQyy

SamuelAloli | 24/06/2020, 09:36

amateure sport nude big ass [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] amateur husband and wife fuck girlfriend.
college big tit hot [url=https://collegewebcams00.site]nude college tits gifs [/url] hairy college guy fucks teen girl.
dc comics nude lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]young lesbians on skype chat [/url] lesbian hanging titties videos.
small tits mature fucked [url=https://maturewebcams00.club]nude asian mature women [/url] homemade amateur matures squirting.
african american nude slips [url=https://blackwebcams00.icu]plump pussy and round booty black girls naked [/url] top 10 black porn stars.

Dbi TZ DrQOocI

SamuelAloli | 24/06/2020, 11:01

shy hairy milf creampie [url=https://milfwebcams00.casa]asian milf porn videos [/url] busty sexy milf nude.
black shemale fucking teen hard [url=https://teenwebcams00.uno]teens having sex with old men [/url] teen girls covered with pussy juice.
nude black girls sunbathing [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00[/url] black as night teen porn.
tumblr naked milfs one cock [url=https://milfwebcams00.club]amateur milf porn videos [/url] milf anal fucked at library.
amateur wife interracial gang bang [url=https://amateurwebcams00.monster]genuine amateur homemade girlfriend sharing porn [/url] adult ebony amateur submissive porn.

vMr Eu kSFDwKO

Raphaelnit | 24/06/2020, 11:02

real amateur wifes suck [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur milf swallows cum porn [/url] mature plump amateur free pics.

adT Bl auBoliS

Raphaelnit | 24/06/2020, 12:29

no fuck you fucking fuck indian guys [url=https://asianwebcams00.website]young japanese tits [/url] asian fucked in keds.

yma aJ RjKQMBT

Raphaelnit | 24/06/2020, 15:21

chinese peopme having sex [url=https://asianwebcams00.website]chinese sexy lee nude [/url] married asian women having anal sex.

Zbw qt lUYSyaK

SamuelAloli | 24/06/2020, 15:22

lesbian slim licking other girl to orgasm [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian raped porn [/url] very hot lesbian mom vef.
plus size asian milf gif [url=https://milfwebcams00.casa]asian milf in lingerie [/url] milf wants cum in pussy.
safe porn sites mature see thru busty spreading [url=https://maturewebcams00.club]mature pierced women porn [/url] old mature black pussy.
big tit milf casting [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] big tit milf bent over pussy.
hairy black milf anal [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] milf sees giant dick xhamster.

YoJ fz xEPfYwQ

Raphaelnit | 24/06/2020, 19:40

college large labia pussy fuck [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] college sex stories tumblr.

zxI nX lOpmkpp

Raphaelnit | 24/06/2020, 21:02

amature japanese mature sex videos [url=https://asianwebcams00.website]chinese sex predictor chart [/url] indian aunt's dark pussy pics.

cBM JZ FXQeNZQ

SamuelAloli | 24/06/2020, 21:03

college fuck fest sex video [url=https://collegewebcams00.site]gay college sex videos [/url] college anal casting full.
mature handjob gor cash [url=https://maturewebcams00.club]mature hot wife xxx gif [/url] keni styles fucks mature.
delaware county community college naked eye ensemble [url=https://collegewebcams00.store]college sex parties twitter [/url] dad eat daughter pussy before college.
mature lesbian homemade licking video [url=https://maturewebcams00.club]chubby mature big tits [/url] russian mature old multiple creampie gangbang.
oil her lesbian ass up and fuck it [url=https://lesbianwebcams00.fun]sara jay lesbian porn [/url] hot lesbians sucking on tits comp.

UJA Lc xfjjwws

SamuelAloli | 24/06/2020, 22:28

us college girl nude [url=https://collegewebcams00.site]incredibly gorgeous college pussy getting fucked [/url] college boys domination porn.
teen huge tits asian pussy [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] asian sex on cupboard.
black pussy cums on white dick [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] black man rapes man sex video.
squirting marvel sex lesbian comic [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbian sex videos on tumblr [/url] milf mature pussy large lesbian.
free full gay teens cum dump orgy [url=https://teenwebcams00.uno]cute teen porn videos [/url] hairy pussy teen anal full nelson.

zDd Ph AdTkPOA

SamuelAloli | 24/06/2020, 23:51

russians milf gifs xxx [url=https://milfwebcams00.club]milf seduces teen lesbian [/url] hot busty milf sex.
good sites to buy japanese porn [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] indian shemale fucks ass.
japanese mom and son fuck game show [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] hot korean girlfriend porn.
big ass milfs tumblr [url=https://milfwebcams00.casa]young and horny venezuelan milf [/url] Size Queen Milf Virtual Fuck Creampie 160 25.
milf fucks tiny teen [url=https://teenwebcams00.uno]teen girl anal yps [/url] teen black tranny cheerleader force fucked.

YUQ Cw JbOYBkC

Raphaelnit | 24/06/2020, 23:51

asian bolt on fuck asian bolt on [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] japanese beach twinks sex orgy porn.

stf yF JqVVkzL

Raphaelnit | 25/06/2020, 01:15

thin big tits college girl riding [url=https://collegewebcams00.store]statistics college students having sex [/url] drunk college girl gives wild blowjob.

jdL NG BxZlFOU

SamuelAloli | 25/06/2020, 01:15

free teen ass rape videos [url=https://teenwebcams00.uno]force crossdresser teen sissy boys fucking [/url] teen cop ultragirl fucked by criminal.
bbw amateur black cock facial [url=https://blackwebcams00.pw]big tit black lesbians [/url] sucking long black dick gif.
nude teen maga hat [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00.uno[/url] sweet teen does anal.
close ebony clit suck ass lesbian [url=https://blackwebcams00.pw]plump pussy and round booty black girls naked [/url] ebony adult anal bdsm porn amateur.
ebony amatuer shocked my dick in her ass [url=https://blackwebcams00.pw]black lesbian with a strapon [/url] black desert online nude patch free download.

bhY vu HpeOZIR

Raphaelnit | 25/06/2020, 02:39

big tit milf facial [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] milf like cubby teen pussy.

tqX pi CHSLbUn

Raphaelnit | 25/06/2020, 04:02

tumblr female teen fucks old men [url=https://teenwebcams00.uno]teen fucked by stranger [/url] pov porn teen spruruses.

KiH qm LBXCtvY

SamuelAloli | 25/06/2020, 04:03

tiny breast and petite asian porn [url=https://asianwebcams00.website]asian teen pussy spread [/url] having big boobs for a korean.
amateur gf sucking black cock [url=https://amateurwebcams00.monster]tumblr and amateur sex [/url] mature amateur women cincinnati.
teen deep blowjob best [url=https://teenwebcams00.uno]stories of teens being whipped porn [/url] hot sexy naked teen girl fucking gif.
japanese teen fucked by old man creampie [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00[/url] sleeping car japanese porn.
mature woman creampie in face huge cock [url=https://maturewebcams00.club]mature mexican pussy pictures [/url] wife mature porn videos.

DlR Hq rugVTWy

SamuelAloli | 25/06/2020, 06:50

hot teen college porn [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] college naked gay men in love.
massive boob mature anal [url=https://maturewebcams00.club]milf and mature lesbians [/url] men shoot creampies into mature swinger wife.
fucking a milf while sleeping [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] milf porn pencil drawings.
hardcore college sex tape 3 [url=https://collegewebcams00.store]college girl fucks for creampie [/url] spring break college fucking.
interracial lesbian ass licking threesome ass worship [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] hot lesbian gets eaten out.

Xei yE tMEubIx

SamuelAloli | 25/06/2020, 08:11

amateurs nude in public [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur wife gang gang videos.
drunk drugged amateurs tumblr [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] mature amateur blond women masturbating and cumming.
mature wife rides cock titi [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] mature housewives alone porn.
super hot mature milf nudists [url=https://maturewebcams00.club]hairy mature lesbians vids [/url] chinese mature lady pushes her tits together fucked.
muscle female college athlete porn [url=https://collegewebcams00.store]collegewebcams00[/url] lesbian college dorm mother.

oHR KA nGnTUxI

Raphaelnit | 25/06/2020, 09:33

vintage japanese lesbian girls kissing [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian sluts lick each other's pussy.

QsD Wn DepICMj

SamuelAloli | 25/06/2020, 09:34

milf cums on cock [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] hot black milf porn.
extreme amateur teen 50 guy mouth fuck blowbang [url=https://teenwebcams00.uno]teen stocking porn pics tgp [/url] petite teen spanked and forced fucked videos.
fat mexican amateur porn [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00[/url] img young amateur buds pokies vids.
Lesbians Aaliyah Love and Khaleesi Wilde lick shaved vaginas in high heels [url=https://lesbianwebcams00.fun]big blonde mature boobs milf lesbians [/url] breaking her out twistys lesbian video with adria fox.
ftv teen lesbian mall [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] amateur goth lesbian eats pussy.

Krw gU YOWwsgS

Raphaelnit | 25/06/2020, 11:00

black supremacy blogspot porn [url=https://blackwebcams00.icu]black wife sucking white dick [/url] big black cock into tight pussy.

Ybt Jx tEZtzec

SamuelAloli | 25/06/2020, 11:02

black cock sucking videos [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00[/url] black girl naked dare.
japanese girl band nude [url=https://asianwebcams00.website]naked nude japanese bottomless girl -youtube [/url] indian chick with big tits.
gay experimentation young drunk college students [url=https://collegewebcams00.store]desi college girl fucking uncle [/url] blowjob in his college lounge.
ebony bbw marley xxx anal [url=https://blackwebcams00.icu]mature black women passionate sex [/url] black female celebs naked.
light skin naked black woman [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] nude sexy black teens.

FMt Rx hssslYm

Raphaelnit | 25/06/2020, 12:26

naked black mature women pics [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] black girls categories porn.

qhd pT Hxhxews

SamuelAloli | 25/06/2020, 12:30

mature lesbian deepthroats huge shemale cock [url=https://maturewebcams00.club]dirty talking mature porn [/url] mature women masturbating and squirting.
milf cougar lesbian ddirty blonde hair [url=https://lesbianwebcams00.fun]russian old lesbian pussy [/url] top rated lesbian porn.
first anal forced rape wife homemade amateur [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] benicia amateur big tits girlfriends nude pics.
milf in white big boobs at the store [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] hot short hair milf.
hood amateur ebony stripper porn [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] black gurl rape porn.

RQx gq IncFXyA

Raphaelnit | 25/06/2020, 13:49

men's ass stretched by huge black cocks [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] suck my black dick beach.

zvb Wj tcYsEji

SamuelAloli | 25/06/2020, 13:58

union college pa slut [url=https://collegewebcams00.site]college girls taking huge cocks hd videos [/url] blonde college dorm sex.
niki snow blacked video porn [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] ebony rom servocr porn.
amateur real sex at the office [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] sexy amateur mature pics.
big tit teens nude in front dad [url=https://teenwebcams00.uno]tiny teen anal creampie [/url] sweet ass teens girls masterbation.
black woman big ass video [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] love sucking black cock.

qTt jv aQVhSME

Raphaelnit | 25/06/2020, 15:11

hot nerdy teen squirting anal [url=https://teenwebcams00.uno]nude polynesian teen girls [/url] hot gay hispanic teen sex.

JtP je zmyzert

SamuelAloli | 25/06/2020, 15:25

real first time anal amateur [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] latina amateur sloppy teen.
fat college women sex for rent [url=https://collegewebcams00.site]sexiest colombian college girls nude [/url] hairy naked college men.
cougars looking for lesbian sex [url=https://lesbianwebcams00.fun]homemade amateur lesbian porn [/url] sexy abs girls lesbians sex on bed.
amateur interracial cougar videos [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur tits at work [/url] amateur old fat plumper creampied.
darkest ebony porn stars [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] naked black college boys.

nKt mj RZkNLLr

Raphaelnit | 25/06/2020, 16:35

amateur latina nude girls [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur mature cocksucker slut [/url] hot broke amateur porn casting.

reQ VN WAPlRsP

SamuelAloli | 25/06/2020, 16:56

argentina women amateur halloween nude [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] surprise forve fuck amateur.
amatuer mature masterbates watching daugjter getting fucked [url=https://maturewebcams00.club]naked mature women porn pictures [/url] mature woman fuckedhard with huge cock.
lesbian deep anal dildo insertion [url=https://lesbianwebcams01.fun]young amateur lesbians naked [/url] lustful lesbian women who desire tounge fucking teen daughter's pussy's.
milfs with huge natural boobs fucking [url=https://milfwebcams00.club]milf tumbler hot sexy [/url] milfs with big asses.
real very first lesbian seduction homemade video [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] hentai lesbian sex in shower.

FAm Gd tWkKekh

HarveyAxoxy | 25/06/2020, 18:18

sex with drunk college girl [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] blonde college sex tumblr.
college girl enbarrassing orgasm [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] amateur college party sex tumblr.
redhead amateur kim slut [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur homemade brother and sister incest [/url] amateur soft porn video.
real amateur video chubby aunt gets backrub [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] amateur anal creampie big dick.

MyQ uI gvVOTby

Brandonhak | 25/06/2020, 18:19

huge milf tits xhamster [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00[/url] big boobs pussy milf pic.

LuR YY HPFkdlh

HarveyAxoxy | 25/06/2020, 19:39

dezi desire nude black opal images [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] huge white cock thick ebony ass pov.
lick pussy gif ebony [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00[/url] tumblr black strippers nude.
big ass pussy brunette bent over gallery amateur [url=https://amateurwebcams00.monster]amateur wife porn sites [/url] amateur mexican girl fucking.
busty bbw milf pics [url=https://milfwebcams00.casa]xvideo milf tries lesbian [/url] latina milf flashing boobs gifs.

Bzo EW uPnrCNs

Brandonhak | 25/06/2020, 19:39

webyoung lesbian teen eaten out while working kissing booth [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] slow lesbians intimate sex.

thJ wH kNOHAue

HarveyAxoxy | 25/06/2020, 20:58

older mature mother first porn [url=https://maturewebcams00.club]maturewebcams00.club[/url] hairy mature eva porn.
big black cock porn stars names [url=https://blackwebcams00.icu]blackwebcams00.icu[/url] indian girl black guy porn.
spankbang lesbian porn kissing [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbians kissing young and older free hd vids xxx [/url] charlotte stokely lesbian videos.
amazing hot solo milfs xxx hd hq videos [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] milf hardcore 69 bikini gif.

ftv zG UpMUDvq

Brandonhak | 25/06/2020, 21:01

royalcams porn user us college [url=https://collegewebcams00.store]tan college girl pussy [/url] fake tit college girls get creampies.

bLc Jt PkNHQKu

Brandonhak | 25/06/2020, 22:18

lesbians in lace and stocking seduction videos [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] tumblr amateur lesbian videos.

iwu PX ITfUwSh

HarveyAxoxy | 25/06/2020, 22:20

dirty talk milf fuck [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] nude milf in stockings.
vintage black porn star persia [url=https://blackwebcams00.icu]cute black girl spanked nude [/url] pink cock in ebony pussy.
hotel amateur sex cum pussy threesome [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur milf spread ass [/url] amateur teen topless slut.
full frontal nude amateur [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00.xyz[/url] amateur teen blowjob swallow videos.

ENq CK BlQbhcm

HarveyAxoxy | 25/06/2020, 23:38

amateur hood california asian teen alexis porn [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateurwebcams00[/url] amateur porn auditions worth it.
college guy teaches teen to masturbate stories [url=https://collegewebcams00.site]black college girls nude tumblr [/url] college station girl nude.
sexy ebony freak sucking dick till it explodes [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00.pw[/url] king of the hill porn black and white.
megan sage ass lick lesbian twistys [url=https://lesbianwebcams00.fun]free lesbian sex videos [/url] the best lesbian sex netflix movie.

RGe hV PAjfKgo

Brandonhak | 25/06/2020, 23:38

amateur asian ladyboy fucks guy bareback [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] homemade pics of mature amateur sex wife.

qbE ey tBzzFVa

Brandonhak | 26/06/2020, 00:57

black lesbian fuck each other with toys videos [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian asain hot girls porn gifs.

tpl xb KPSrVkY

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 01:00

fake taxi sex with thick black woman [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00[/url] hardcore sex ebony teens.
'elaine amateur college rule who is she [url=https://collegewebcams00.store]desi busty college models nude [/url] two college lesbians 69 on webcam.
free teen busty porn oics [url=https://teenwebcams00.uno]teenwebcams00[/url] teen gay boys school porn videos.
hotwife huge black cock tight pussy [url=https://blackwebcams00.pw]tiny black teen anal [/url] innocent looking girl sucks huge black cock.

QGY LX ouVxmMe

Brandonhak | 26/06/2020, 03:39

nina mercedez - busty latina milf [url=https://milfwebcams00.casa]hot milfs on beach [/url] sexy latina milf creampied.

Lnj gV GxxCSGu

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 03:39

interracial extreme hardcore lesbian porn dominant white lesbians wanted gifs [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] stud lesbian gets pussy eaten by femme.
petite tiny teen porn [url=https://teenwebcams00.uno]teen mom porn star [/url] teen gives up her ass porn.
amateur lesbian creampie big tits [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] kaylee anjelica lesbian porn.
light black wet pussy [url=https://blackwebcams00.icu]boy for monster black cock porn [/url] hot girlfriend blacked nude captions gif.

pqk Rt HIiXpwQ

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 05:01

busty mature amateurs sex videos [url=https://maturewebcams00.club]mature ass to mouth [/url] mature ebony ass lick.
fuck fattie pale teen bbc [url=https://teenwebcams00.uno]sweet teen girls nude [/url] fox tail furry teen anal virgin.
teen winter leggings ass [url=https://teenwebcams00.uno]teen shower anal gif [/url] isiaih maxwell teen fidelity porn videos.
milf pussy in heels [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00[/url] amateur slim milfs small breasts photos.

mUX qD DXOovVk

Brandonhak | 26/06/2020, 05:01

black females fuck in ass [url=https://blackwebcams00.pw]blackwebcams00[/url] black robbers invade veronica avluv's ass and pussy.

oTm kR wghjnvQ

Brandonhak | 26/06/2020, 06:25

19 yr old college blonde spy porn [url=https://collegewebcams00.site]college roommate masturbates at party [/url] hot college girl vagina sex.

tCq pN LJjxhVl

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 06:26

skinny teen lesbians bikinis penetration [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00.fun[/url] lesbian anal strapon vr.
nude college girl shower [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00.site[/url] college topless pool amateur.
college showing off perfect ass in leggings [url=https://collegewebcams00.site]collegewebcams00[/url] amateur college girls nude fat ass.
amateur asian schoolgirl first anal [url=https://amateurwebcams00.monster]amateurwebcams00.monster[/url] amateur redhead teen first time porn.

yKE SU uoFtVnZ

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 07:49

hit lesbian cheerleader spanking porn video [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] redtube hot sexy lesbian threesome.
sexy busty milf nude [url=https://milfwebcams00.club]milfwebcams00.club[/url] play sexy muscle milf got boobs and biceps.
mature lesbian face fucking [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbianwebcams00[/url] lesbian hunting married wives pussy cheat.
skinny teen lesbian step sisters fisting [url=https://lesbianwebcams00.fun]lesbian over 40 porn [/url] girl with clit fucking lesbian girlfriend.

bgn LQ aoMGhcP

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 09:11

super hot busty nude milfs on beach [url=https://milfwebcams00.club]mega titty milf sex gifs [/url] tall skinny milf anal creampie.
sexy ebony girl ass sexy ebony girl pussy [url=https://blackwebcams00.icu]big booty black girl porn [/url] white guys sucking black cock.
video pale mature bbw small tits [url=https://maturewebcams00.club]xxx mature vs young sex [/url] amature mature wife handjob cum.
ass anal girl perfect teen [url=https://teenwebcams00.uno]free teen selfie porn [/url] solo teen fucked hars.

FTx Ln wsfDIVU

Brandonhak | 26/06/2020, 10:39

lesbian eating moms big ass pussy [url=https://lesbianwebcams00.fun]amature ebony lesbians licking pussy [/url] milf lesbian force fucks female under bridge.

pSD Fz OFInlhZ

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 10:41

big white booty milf [url=https://milfwebcams00.casa]milfwebcams00.casa[/url] 60 plus milfs anal.
busty thai female wanting anal [url=https://asianwebcams00.website]asianwebcams00.website[/url] desi porn videos hindi audio.
amateur gf jessica murphy homemade porn [url=https://amateurwebcams00.xyz]amateur teen shemale pics [/url] awesome nude amateur girlfriends.
indian girl lifts saree to show pussy [url=https://asianwebcams00.website]free japanese moms porn down loads [/url] four eyed asian tricked into sex porn.

DWH Jv RmBfIWl

HarveyAxoxy | 26/06/2020, 12:07

teen lesbian pov licking pussy [url=https://lesbianwebcams01.fun]lesbianwebcams01.fun[/url] british big boob schoolgirl fuck lesbian teacher.
college muscle hunks porn [url=https://collegewebcams00.site]amateur college girlfriend fucked [/url] college female student fucks female teacher.
petite ebonies ass filled by 2 bbd [url=https://blackwebcams00.icu]white granniess sucking black cock [/url] black pussy creampie close up.
pussy sucking strech lesbian [url=https://lesbianwebcams01.fun]sexy lesbian massage porn [/url] lesbian fucks better than guys.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb